Stöldvåg på studentkorridorer

- in Nyheter

De senaste två veckorna har polisen fått in närmare tio anmälningar om stöld på studentboenden i Lund. Det rapporterar Sydsvenskan i dag. Polisen efterlyser nu tips från allmänheten.

Under tisdagen skedde två stölder på studentboendet Delphi i norra Lund. Enligt Sydsvenskan ska stölden ha skett när studenten en kort tid var ute i korridorsköket. Då passade tjuven på att smyga in på studentens rum och ta både dator och datorspelskontroll.

Mellan den 10 och 24 januari har närmare tio stölder på studentboenden anmälts till polisen. De ska ha skett på bland annat Magistratsvägen, Agardhsgatan och Kastanjegatan. Tillvägagångssättet har varit liknande och det är i huvudsak datorer och telefoner som har stulits. De flesta stölderna har skett mellan klockan 18 och 22 på kvällen.

Eftersom stölderna ofta ska ha skett när studenten lämnar sitt rum för att gå ut i det gemensamma köket så rekommenderar polisen att man låser sitt rum när man lämnar det, också för en kort tid.

Det finns i nuläget ingen misstänkt och polisen har satt in extra tillsyn av områdena.

– Vi är väldigt intresserade om någon har sett något eller någon. Vi tar gärna emot eventuella tips på 114 14 eller registrator.syd@polisen.se, säger Joakim Nyberg, kommunpolis i Lund.

Polisen misstänker att brotten har ett samband.

– Vi tror inte det är många som håller på med detta utan det är någon enstaka som gör det, säger Joakim Nyberg.