Sommarfällor att omfamna

Sommaren står för dörren och de höga förhoppningarna med den. Kulturredaktionen tipsar därför om de sommarfällor du bör försöka trilla i för att få en ganska dålig sommar. 

PODD-TRÄSKET

Lätt att halka dit. Du slipper kisa motsols och latheten smeks onekligen medhårs. Dess blotta existens kröner oss millennials till den slappaste generationen hittills med maximal underhållning till minsta ansträngning. Inte för att pissa på någons intellektuella högfärd, men var cool i sommar och plocka upp en pocket.

HEM-HEM

Dina charmiga humörsvängningar och din vitsiga person är i mammas ögon inte längre ett problem du har, det är ett problem du är. Ur skärvorna av tonåringen du en gång var pusslades sakta en siluett av en nytänkare samman. En revolutionär som inte konformeras under gårdagens maktstrukturer. Jag skippar det kriget i sommar.

 

 

Emma Klingborg

 

BOKCIRKEL MED SYFTE

Nyårslöften i all ära är det ändå sommaren som är det perfekta tillfället att ta tag i sin läsning. I vår allas favoritbokcirkel, Snart är omtentaperioden i augusti här, blandas uppmuntran med strikt uppföljning för att verkligen lyckas med målsättningen. Går det inte vägen den här gången utlovas upprepning av samma verk. Det är dedikation om något.

LUND OCH RO

Är Lunds vilda studentliv lite i överkant för din del? Förtvivla ej! Ge staden ett nytt försök mellan terminerna och njut av det folktomma campusområdet. Beundra öde, i stället för ödelagda, studentboenden. Spara in på sommarsemestern du ändå inte har råd med i CSN-lösa tider i brist på sommarjobb, och se studentstaden utan just studenter.

 

VÄXTGÄRI

Ett nyblivet men ack så populärt fenomen. Bli en del av gemenskapen i brist på annat sällskap. Växter är vänner, och mat, vem behöver mer? Ta dig an en stickling eller två och ställ upp på att vattna korregrannens krukväxter. Oroa dig inte för glömska, bevattningsförbud eller opålitligt Skåneväder – misslyckanden bygger också karaktär.

 

Ida Lunga

ETT ANNAT LUND

Om du inte fått nog av Lund men vill resa går det fint att åka till Visby – en till ytan Lundalik plats med kullersten, låga hus och stockrosor. I stället för universitetet finns Almedalsveckan att förkovra sig i. Men beware: Resterande veckor finns, i stället för studenter, en stark festivalkänsla för småbarnsfamiljer.

SLUTA MED INSTAGRAM

Med telefonen på flygplansläge längst ner i någon sandig strandväska är välmåendet inte långt borta. Men när hösten nalkas och din Instagramfeed börjar kännas lite sorgligt tom finns det en risk för att den digitala detoxen har lämnat sommaren i ett mystiskt skimmer. Kanske för mystiskt. Hur minns man utan bilder?

LÄS ALLA KLASSIKER

En härlig idé verkar vara den att läsa alla de klassiker man annars aldrig hinner med. Självklart ska du också släpa dessa tegelstenar mellan balkonger, jobb, barer och Gud vet var. Det är känt att råd du ger till andra egentligen är råd du vill ge till dig själv, och detta är ett till mig: Ha rimliga krav på dig själv.

 

 

Matilda Fält Skoglund