Studentgården håller stängt för renovering

- in Nyheter

Studentgården i Skanör ska renoveras. Lundagård har pratat med Sissela Sjöberg, förman för Studentgården, om vad som kommer hända, hur lång tid det kommer ta, och hur mycket projektet kommer att kosta.

– Det är två saker som ska göras under renoveringen. Det ena är att öka elsäkerheten på Studentgården genom att byta ut husets två elcentraler till moderna centraler. Det andra är att göra en upprustning av dusch- och toalettutrymmen genom att förändra planlösning med utbyte av kakel på golv och väggar, säger Sissela Sjöberg.

Elcentralerna på Studentgården kommer att bytas i november. Därefter ska duschutrymmet renoveras. Exakt tid är inte bestämt, men det kommer att ske någon gång under vårterminen 2020.

Studentgården kommer att hållas stängd under vardagarna vecka 46–47 för bytet av elcentralerna, och gällande duschutrymmet, planeras gården vara stängd under några veckor i början av vårterminen.

Den totala kostnaden för renoveringen kommer att ligga på ungefär 375 000 kronor, och beloppet är beviljat av Karnevalsorganet.

– Pengarna som går till renoveringar kommer oftast från Lundakarnevalens projektfond, men många mindre renoveringar kommer från Studentgårdens välgörare och vänner, säger Sissela Sjöberg.

Det är inte första gången Studentgården i Skanör renoveras. För ett år sedan blev en ny uteplatsen Klämman, som vätter mot Öresund, färdig. Innan dess byggdes en bastu, och även köket har tidigare renoverats.

Renoveringen är planerad så att så få studenter som möjligt ska beröras. Elcentralerna ska till exempel renoveras under vardagarna för att inte krocka med helgens aktiviteter. Däremot renoveringen av dusch- och toalettutrymmet kommer ta lite längre tid, men Sissela betonar att resultatet kommer göra det obekväma värt det.