Distansundervisning upphör i juni

- in Nyheter

Under dagens pressträff med anledning av coronaviruset covid-19 kunde statsminister Stefan Löfvén meddela ett glädjande besked: från och med den 15 juni kommer gymnasieelever, högskolestudenter och vuxenstuderande att kunna återgå till sina respektive lärosäten.

–Det är glädjande i dag att kunna meddela att till hösten kommer gymnasieskolor, högskolor, universitet och annan vuxenutbildning att kunna återgå till mer av en ordinarie verksamhet, sa statsministern under pressträffen. 

Sedan den 18 mars har undervisning vid landets universitet, gymnasieskolor, komvux och högskolor bedrivits på distans för att undvika smittorisken. 

Rekommendationer från Folkhälsomyndigheten kommer fortsätta att gälla, därav görs en reservation för att distansundervisning skulle kunna komma att återaktualiseras vid ett senare tillfälle. Enligt Johan Carlsson, infektionsläkare och generaldirektör, bygger beslutet på studier som visar på låg smittspridning inom skolverksamhet.