Thomanders bjuder på gratis kaffe utan agenda

- in Nyheter, Studentliv

I ett vårsoligt Lundagård, iförda karakteristiska oljerockar och vattenkammat hår, bjöd hyresgästerna från Thomanders studentboende på gratis kaffe – helt utan agenda – under lördagseftermiddagen. 

– Under våren har vi haft ett välgörenhetstema, i stället för vad vi brukar göra – hålla oss hemma och ha våra egna bjudningar och spex. På initiativ av vår förman Patrik så har vi börjat titta på alternativa sätt att roa oss själva, samtidigt som vi gör något gott i samhället, säger Thomanders-bon tillika ämneslärarstudenten John Hedin.

– Vi har plockat skräp och samlat in kläder till välgörenhet, och nu blev det att servera kaffe och kanske dela ut några leenden.

Till gitarr- och dragspelsackompanjemang, skanderar orden ”Gratis kaffe – helt utan agenda” över Lundagårdsparken ur den medhavda megafonen. Ett budskap som flera av de bipasserande inte sväljer helt utan hull och hår.

– Folk har svårt att köpa att vi gör det här helt utan agenda. Vi gör inte det här i PR-syfte, bedyrar John Hedin.

Utöver att vara kostnadsfritt, är kalaset dessutom helt coronasäkert. Hela Thomanders har redan haft corona, informerar John Hedin.

Vad tror du att Lunds studenter har för fördomar om er?

– Jag vill inte lägga orden i mun på dem faktiskt, det får stå dem för, säger John Hedin.

Megafonkåt. Foto: Martin Axelsson Därth.