Lundaekonomerna firar digitalt 25-årsjubileum

- in Nyheter, Studentliv

Lundagård ringer upp Lundaekonomernas ordförande Jakob Hultström Palerius för att fråga hur det går med deras digitala 25-årsjubileum. 

Hallå, Jakob. Har du en stund över?

– Ja, absolut. Jag håller på att städa lite hemma, så nu slipper jag det. 

Jag trodde att jag skulle ringa mitt i balen?

– Nej, då den börjar först vid 18.15 så jag har några timmar över. 

 Berätta om balen.

– Detta är faktiskt vår andra digitala bal. Vi hade vinterbalen i början av december som funkade väldigt bra, och det är kul att vi har hittat ett koncept som funkar för vårt 25-årsjubileum. 

– Det är egentligen 26 år sedan Lundaekonomerna grundades, men det sköts upp förra året på grund av corona. Kanske är det precis det här året som man ska tänka tillbaks på de år som har gått och även fira de år som ska komma. Så det känns perfekt med ett jubileum mitt under pandemin. 

Hur har intresset för en digital bal varit? 

– Väldigt bra. En svårighet med den här typen av firanden är att sitta med en gästlista och göra prioriteringar, men nu har vi sluppit det problemet helt. Vi har kunnat bjuda in alumner så långt bak vi kan gå. 

– Jag tror vi har landat på en bra bit över 500 deltagare, och det hade vi aldrig fått plats med i AF-borgen. Det känns jättekul att det finns en positiv sida av det här också. 

Kan du berätta mer om vad som väntar under kvällen?

– Ja, det är inget Zoom-samtal utan en stream, det är en stor skillnad. Det blir mer som ett program. Vi kommer att ringa runt och göra interaktiva utmaningar, lite tävlingar bland aktiva och före detta Lundaekonomer och tal från våra inspektorer. Och lite balunderhållning med vårt band. 

Hur funkar det rent praktiskt för deltagarna?

– Vi håller hårt på säkerheten. Inför förra balen talade vi med miljöförvaltningen och 1177. Vi ser att det här konceptet funkar. Man sitter med tre av sina närmaste kompisar och får verkligen den här balkänslan med en bordsdam eller bordsherre. Jag tycker verkligen att det varit ett lyckat koncept och vi drar även lärdomar för hur vi ska göra när vi går tillbaka till det nya normala. 

Och deltagarna har fått hämta mat och en goodie bag vad jag förstår?

– Exakt. Vi uppmanar alla att ta ansvar genom att endast tillåta sällskap upp tillfyra personer, och bara en person från sällskapet får komma och plocka upp maten under en tilldelad time slot, så att man inte träffar andra i samband med upphämtningen. 

Det låter som ett väloljat maskineri. Vad får man i goodiebagen?

– Det är en jättebra fråga, jag har den här bredvid mig, jag ska kolla lite snabbt. Det finns lite för att bygga upp en balstämning där hemma, sångbok och lite kort info, sen finns det även lite sponsgodis och Pommac. 

Det låter toppen, lycka till ikväll!

– Tack så mycket. 

Foto: Saber Malmgren
Foto: Saber Malmgren
Foto: Saber Malmgren