DECEMBER 7: Isabella Mansour 

- in Julkalender, Julkalender 2021

NAMN: Isabella Mansour
ÅLDER: 25 år
HEMORT: Göteborg
STUDERAR:Pluggat i Lund sen hösten 2018 och går nu socionomprogrammet

Sju dagar in i Lundagårds julkalender och vi får möta Isabella Mansour, en 25 årig student från Göteborg som är inne på sitt fjärde år i Lund och har ett tveksamt förhållande till såväl tomten som spöken. 

Vad är det bästa med julen enligt dig? 

Det är nog att man får träffa de man tycker om. Även om det såklart inte är den enda gången på året man gör det, så är det som student i en annan stad något fint med att få komma hem och träffa sina vänner och familj som man inte träffat på länge. Och också att få lite distans till saker, att få lite avstånd till sitt liv här i Lund. 

När slutade du att tro på tomten? 

Det är en något traumatisk historia. Sent på kvällen sa pappa åt mig och min bror att titta ut genom fönstret till trädgården och där stod en tomte och vi var helt amazed! Vi går och lägger oss och morgonen efter vaknar jag tidigare än alla andra. Då går jag upp och ser att tomten står kvar där ute, helt stilla mitt på ljusa dagen. Så jag springer ut och då upptäcker jag att pappa har satt tomtekläder på typ ett kvastskaft och inte hunnit plocka ner sin skapelse innan jag då såg den. Så där och då slutade jag tro på tomten. Jag var typ sju år.

Vilken är den bästa jullåten. 

Jag måste ändå vara en basic bitch och ge den till Mariah Carey och ”All I Want for Christmas is You”.

Vad är det konstigaste du lärt dig under dina studier? 

Jag vet inte varför men när jag tänker på studier så tänker jag på gymnasiet för det var då man lärde sig konstiga saker som man inte behöver. Jag kommer ihåg att min kemilärare berättade om vilka kemiska ämnen man behövde för att fräta bort en kropp enklast, och att jag tyckte att det var lite märkligt men jag har ju det ändå nedskrivet i något block.

Tror du på spöken? 

Jag kan absolut få lite panik när det är mörkt ute och jag hör ljud.