DECEMBER 21: Fredrik Rehnman

- in Julkalender, Julkalender 2021

NAMN: Fredrik Rehnman
ÅLDER: 23 år
HEMORT: Lund, ”born and raised”
STUDERAR: Sjätte terminen på ekonomie kandidat-programmet

Under dagens lucka hittar vi en av tomtens alla renar, nämligen Fredrik Rehnman! En stresshatande lundabo som är nästan lika taggad på julbord som på karneval. Hej Fredrik!

Vad är det bästa med julen?

Fredrik Renman. Foto: Johan Larsson

Det bästa med julen är… julmat!

Jaha, men vilken julmat?

Jag skulle säga att Janssons frestelse alltid har varit min grej, min mormor gör väldigt god Janssons. Och gravad lax, som min mormor gör! Det är mycket mormor här…

Vissa tycker ju Janssons är som en dålig potatisgratäng, vad säger du till dem?

Ja många klagar ju på ansjovisen liksom men det man inte vet då är att ansjovisen är viktigt för sältan och för alltihopa. Nej, det är kanske inte jättegott med att få en stor bit ansjovis men det hör till!

Vad är det sämsta med julen?

Sämsta med julen är köpcentrum, folk som ska hit och dit och köpa hetsiga presenter som de är för sent ute för att köpa… Julstressen liksom!

Köper du presenter i god tid?

…Nej. Jag är en av dem, jag har blivit det jag hatar.

Vad ser du fram emot 2022?

Det jag ser fram emot är utan tvekan karnevalen. Lundakarnevalen! Jag är från Lund, jag växt upp med karnevalen runtomkring mig, det känns som att allt mitt studentengagemang har lett upp till detta, och det är också slutet på min studieperiod i Lund, så att göra något katastrofalt bra, det ser jag fram emot!

Sista frågan, om du var en tomtenisse, vad hade ditt nissenamn varit?

Lill-Freddie!