Jesperspexet skjuts upp – igen

- in Nyheter, Spex, Studentliv

Den nya pandemivågen slår hårt mot Jesperspexarna som blivit tvungna att skjuta upp uppsättningen av “Hannibal” för andra året i rad. 

Att spexa under en pandemi är inte lätt. Jesperspexarnas föreställningen “Hannibal” skulle ha haft premiär den 11 februari. Nu är tanken att skjuta upp premiären till  september 2022. Föreställningen har de jobbat med i strax över två år. 

— Två år är en ganska lång tid i en students liv. Om vi inte lyckas sätta upp spexet i höst, riskerar vi att många av de som är med i vår ensemble hinner bli klara med sina studier. Då kanske de inte får uppleva att allt det de jobbat för kommer till liv på scen, säger Kasper Malmborn, producent för Jesperspexet. Han har varit engagerad i olika utskott i spexet sedan 2016. 

Senast Jesperspexarna uppträdde på scen var vårterminen 2020 med spexet “Tesla”. 

—Det är synd att vi inte kan få utlopp för den kreativitet vi har. Samtidigt känns det självklart att det inte går att ha ett spex i det här smittläget, även av moraliska skäl, säger Kasper Malmborn. 

De hårda restriktionerna som infördes för bara några veckor sedan gjorde beslutet lättare att ta. 

— För oss är det viktigt att kunna skapa en stark vi-känsla och det är svårt att göra det om vi får vara max 20 personer när vi ses fysiskt. Även det kan innebära en smittorisk för ensemblen. Spex ska inte gå ut över någons hälsa, lägger Kasper Malmborn till. 

“Hannibal” skulle ha handlat om den karthagiske fältherren Hannibal som lyckades föra 37 elefanter över alperna i sitt försök att erövra Rom år 218 före Kristus.

— Är man sugen på att se någon sorts elefant på scen i Lund får man inte missa “Hannibal” i höst, säger Kasper Malmborn.