Snabbflytt på Delphi

- in Bostad, Nyheter

Studentkorridorerna på Delphi i norra Lund byggdes på 60-talet. AF Bostäder (AFB) genomför just nu stambyte av alla husen på området. Studenter som bor i korridorer som ska renoveras flyttar till de färdigrenoverade korridorerna. Fredagen den 25 februari var det dags för 55L att flytta, och Lundagård var där. 

Erik Nilsson kände sig lite stressad
innan flyttdagen men tycker att det
trots allt gick bra
Foto: Tomás Castro Rojas

Erik Nilsson är mitt i lunchen när Lundagård kommer dit. Hans korridor började med flytten vid klockan nio på morgonen när de fick nycklarna till nya korridoren och de har tills klockan fem på sig att flytta samt städa, enligt de boende. 

Vissa av de boende hade känt sig stressade innan och har varit oroliga över att tiden inte skulle räcka till. Men när Lundagård är där har de redan hunnit flytta flera boendes rum, vilket de menar har lättat på stressen. 

Flytten var tvungen att göras enbart under fredagen. På grund av detta har vissa av studenterna fått avstå från utbildningsmoment. AFB har gått ut och informerat i september förra året om att det skulle ske en flytt, men det var först den 27 januari som datum och tid meddelades till de boende. Då tog Erik Nilsson och mejlade AFB angående att de valt att lägga flytten på en vardag. 

Vad svarade de när du mejlade? 

– De svarade inte riktig på frågan, det var mest ”ni har vetat om det här länge, vi behöver inte ge er en ny bostad när man gör ett stambyte” typ, säger Erik Nilsson.

Diskussionen gick fram och tillbaka via mejl men utan resultat. Tillslut kändes det inte värt att tjafsa mer, menar Erik Nilsson. 

När Lundagård ringer AF Bostäders VD Henrik Krantz säger han: 

– Vi försöker ju lösa det här på så bra sätt som möjligt. Det är ju olyckligt om någon har känt sig trampad på tårna och upplever att det här inte har varit smidigt, och det kan jag bara beklaga. 

Flyttlunchen är strax slut för Erik Nilsson och resten av korridoren och de ska fortsätta med eftermiddagens bärande och städ. När Lundagård frågar Erik Nilsson hur dagen har varit säger han: 

– Lite roligt ändå!  

Storflytt på Delphi. Foto: Tomás Castro Rojas