Dessa artister gästar årets Lundakarneval

- in Lundakarnevalen 2022, Nyheter

Lundakarnevalen 2022 har släppt sina artister. Lundagård var i ett konferensrum på Grand Hotel för att ta reda på lineupen.

Det var ett spänt gäng studenter och karnevalister som samlades i foajén på Grand Hotel för att vara med på artistsläppet för 2022 års Lundakarneval. 2018 gästades karnevalen av stora namn så som Silvana Imam och Svenska Björnstammen. Förväntningarna var därav höga.

Lukas Gardberg, ansvarig för Lilla Scenen och Tuva
Lidgren, souschef på Tombolan, spelade ett medley.
Foto: Azin Khosravi.

Artistsläppet blev en interaktiv gissingslek där de närvarande fick medverka i ett Kahoot för att få reda på vilka artister som har bokats. Av de totalt tretton akter som ska inta karnevalens Stora Scen är det flera välkända artister. På fredagskvällen uppträder Måns Zelmerlöw och Basshuter, och på lördagen får besökarna dansa till Daniela Rathana och Familjen, med flera. 

Lundakarnevalens två artistbokare Sigrid Abrahamsson och Nina Alian intar sedan scenen för att berätta om urvalsprocessen av artister inför årets karneval. Ledord för bokningarna har varit bredd och lokala band, berättar dem.
– Vi vill att alla ska kunna komma till vår scen och se något som man tycker om, säger Sigrid Abrahamsson. 

Därefter uppträdde Tuva Lidgren, Souschef på Tombolan, och Lukas Gardberg, ansvarig för Lilla Scenen, ett medley av de olika artisternas låtar. Familjens ”Malmö stad” och Måns Zelmerlöws ”Cara mia” blandas friskt med resten av lineupens diskografi; besökarna klappade entusiastiskt med. 

Vilde Andersson och Johan Brunnmark är två av de studenter som närvarade vid artistsläppet. De båda tycker att årets lineup är något att se fram emot, med artister som kan passa alla olika åldrar.
–Det är kul att det är så varierat, säger Vilde Andersson. 

Johan Brunnmark uppskattar just att många av artisterna har koppling till Skåne, och att det bland dem finns större namn så som Måns Zelmerlöw. Själv ser han mest fram emot Basshunter. Vilde Andersson tycker att det ska bli kul att se det “finska” dansbandet Hyksoz på söndagskvällen. 

Följande artister kommer att uppträda på Lundakarnevalen 20-22 maj:

Johan Brunnmark och Vilde Andersson
längtar till spelningarna.
Foto: Azin Khosravi.
 1. Blacknuss. Fredag kl 17.
 2. Måns Zelmerlöw. Fredag kl 19.
 3. Tingsek. Fredag kl 21.
 4. Basshunter. Fredag kl 23.
 5. Hemliga Klubben. Lördag kl 17.
 6. Felicia Takman. Lördag kl. 19.
 7. Daniela Rathana. Lördag kl 21.
 8. Familjen. Lördag kl 23.
 9. Östblocket. Söndag kl 16.
 10. Vånna inget. Söndag kl 18.
 11. En hyllning till Kal P. Dal. Söndag kl 20.
 12. Atomic Swing. Söndag kl 22.
 13. Hyksoz. Söndag kl 00.