Karnevalen smygstartade med karnevalistpicknick

Under torsdagskvällen var Lundakarnevalen bara några timmar bort och hundratals peppade karnevalister samlades utanför Universitetshuset för att räkna ned timmarna. Lundagård var på plats med kamera, papper och penna.

Igår, dagen innan karnevalen officiellt startat, anordnade karnevalens vieri tillsammans med karnevalsradion en picknick där samtliga karnevalister var inbjudna. Förvisso var karnevalsområdet ännu inte avspärrat – här och där skymtade därav även yngre personer misstänkt lika gymnasiestudenter.

Karnevalens olika sektioner färdigställde sina backstage-områden, karnevalisttröjor delades ut och runt fontänen framför Universitetshuset satt folk smockade på picknickfiltar. 

Stämningen var spänd i väntan på att radion skulle invigas 00.00 med ett liveframträdande av karnevalsmelodin 2022. Under väntan spelade karnevalister ”karnevattenpong” arrangerat av vieriet och inte ens ösregnet som följde på åskvärmen hindrade dem från att gå hem.