Peppad Familjen på karnevalens stora scen

Lördag den 21 maj spelade Familjen på Lundakarnevalens stora scen inför många åskådare. Under kvällen hoppade artisten ner till publiken inte en, utan två, gånger.

Foto: Isak Aho Nyman

På lördagkvällen spelade Familjen på Karnevalens stora scen inför ett stormande publikhav. Efter fredagkvällens Basshunter-drama var det mycket säkerhetsvakter runtom scenen och strama regler för vem som fick och inte fick komma igenom stängslet och in på området. Detta trots att det fanns plats för fler åskådare nära scenen. De flesta Familjenfans befann sig därför utanför stängslet och ganska långt borta från själva spelningen.

Konserten började med introlåten ”It began in Hässleholm”, kanske för att markera att Johan T Karlsson alias Familjen är på hemmaplan i lundaregionen. Han är nämligen från Hässleholm och har en stark skånsk identitet som artist. 

Johan T Karlsson kändes både naturlig och avslappnad på scenen. Samtidigt var han mycket peppad på att leverera till sina fans – så pass mycket att han hoppade ner till publiken två gånger under konserten. Bara efter ett par låtar sa han till publiken att han kände sig hedrad för att få spela sista numret för lördagen på Karnevalens stora scen och att han ville hoppa ner och pussa på alla i publiken. Till det fick han ett jubel till svar. Han slängde även in en rolig lunda-anekdot, om ifall han skulle hoppa ner i publiken hade han blivit tvungen att gå hela vägen till Norra Fäladen och tillbaka för att hitta tillbaka till scenen. Ett skratt kom från publiken och sedan var har nere hos dem.

Foto: Isak Aho Nyman

Mitt i konserten spelade Familjen, precis som lovat, sin nya singel ”Säg mitt namn” som egentligen är en duett med Oscar Zia, men som han fick sjunga själv den här gången. En hjärta- och smärta-låt med ett stark elektro-beat i sann Familjen-anda. Publiken reagerade bra till den, men det var när låtarna ”Malmö Stad”, ”En gång till” och ”Det var jag” spelades som alla verkligen kom igång. Som sista akt spelade Familjen den efterlängtade ”Det snurrar i min skalle”. Mot slutet av låten hoppade han ner till publiken igen innan han lämnade Karnevalscenen för den här gången.

Efter showen var Johan T Karlsson nöjd med sitt framträdande och imponerad på Scensektionens backstage. 

— Det var jätteroligt att spela ikväll. Jättemycket folk. Som alltid på stora spelningar känns det tråkigt att vara så långt ifrån publiken så jag var tvungen att hoppa ner till dem. 

Och hur kändes det?

— Helt naturligt. Det är där man vill vara.