13 december: Jonatan Wennerlund

- in Julkalender, Julkalendern 2022

Glad Lucia! Utan tända ljus men med ett stort leende spatserar folkmusikfantasten Jonatan Wennerlund, 26, från Linköping ut från julkalenderns trettonde lucka – och ger svar på julens stora fuck, marry, kill-fråga.

Namn: Jonatan Wennerlund
Ålder: 26 år
Hemort: Linköping
Studerar: Sociologi

Berätta om ditt största intresse!

– Vid sidan av sociologin och ett generellt samhällsintresse är musik och sång det tveklöst största intresset. Jag har pluggat folkmusik på folkhögskola innan jag kom till Lund. Från början var det mest en grej jag gjorde för att sång var ett intresse, men efter ett tag slutade det handla om mig och i stället om gemenskapen. Folkmusik är kul för att det är så lite fokus på att göra så svår musik som möjligt, det handlar om att ha kul och spela tillsammans. Det är en helt fantastisk värld som har så mycket historia.

Vad är ditt roligaste studentlivsminne?

– Jag har haft turen att plugga här under Lundakarnevalen. Jag var inte själv engagerad, men det var väldigt kul att besöka och få se vad ens kompisar gjorde. Paradisbalen i april i år var också en cool kväll!

Om du kunde få svar på vilken fråga som helst, vilken fråga skulle du ställa då?

– Finns det faktiskt någon mening med vårt liv här?

Okej, nu kör vi lite julinspirerad ”Fuck, marry, kill”: Du har Arne Weise, Jultomten och Benjamin Syrsa att välja mellan.

– Jag skulle ligga med Arne Weise, gifta mig med jultomten och, ja, tyvärr ha död på Benjamin Syrsa.

Varför döda Benjamin?

– Det skulle kännas otroligt konstigt att ligga med en liten syrsa.