Berusad duo störde studenter på Juridicum: ”Ej direkt ovanlig händelse”

- in Nyheter

På Tisdagseftermiddagen den 24 januari påträffades två personer på juridiska fakulteten med varsin öl i handen och ska enligt uppgift ha varit märkbart påverkade.

Juridicums avdelningschef Magnus Svensson uttalar sig om händelsen:

– Det är ej en direkt ovanlig händelse, eftersom det [Juridicum] ligger där det ligger, det vill säga mitt i stan.

De berusade personerna gick in i fakultetens lokaler och störde studenter som pluggade där. Enligt Magnus Svensson var personerna ovanligt påträngande och högljudda. Då de inte självmant avlägsnade sig från platsen efter upprepade tillsägelser kontaktades vaktbolaget. De påverkade personerna uppfattades som oberäkneliga och bedömdes därför som en risk att de eventuellt kunde orsaka mer skada än att bara vara störande.

Säkerhetsbolaget var snabbt på plats och förklarade för de två berusade personerna att platsen är till för studenter och att det inte är tillåtet att dricka alkohol i lokalen. Vakterna visade därefter personerna ut ur byggnaden och de gick därifrån.

Hur har incidenten följts upp?

– Detta är en allvarlig händelse. Men när personer har blivit avisade från platsen av väktare brukar de inte komma tillbaka, säger Magnus Svensson.