Lundastudent prisas av riksdagen

- in Nyheter, Utbildning

Valdemar Holt från Lunds universitet tilldelas idag, onsdag, pris i riksdagens uppsatstävling 2022.
– Det känns jättebra, men lite pirrigt, konstaterar Lundastudenten.

Valdemar Holt tilldelas riksdagens
uppsatspris för 2022.
Foto: Privat

Varje år arrangerar riksdagen en uppsatstävling. Valdemar Holt från Lunds universitet tilldelas i dag, onsdag den 22 februari, pris för sin uppsats av talman Andreas Norlén. Valdemar Holt är en av två studenter som kommer tilldelas priset för tävlingen 2022. I ett pressmeddelande från Sveriges riksdag säger talman Andreas Norlén:

–  Årets vinnare bidrar på ett förtjänstfullt sätt till kunskapen om riksdagens arbete och den demokratiska processen. Pristagarna har studerat olika partiers agerande och retorik i aktuella frågor, vilket bidrar till en ökad förståelse för samtidspolitiken. 

Lundastudenten som studerar vid den statsvetenskapliga institutionen prisas för sin uppsats Utanförskapet misstänkliggjort

– Det känns jättebra, men lite pirrigt eftersom att det är ceremoniellt, säger Valdemar Holt när Lundagård ringer upp.

Valdemar Holt berättar vidare:

– Under dagen kommer det först vara en guidad tur i riksdagen och sen ett kortare seminarium för vardera uppsats. Där kommer jag få frågor från en professor i 15 min innan det öppnar upp för resten av deltagarna att ställa frågor.

Valdemar Holt förklarar att uppsatsen undersöker Socialdemokraternas och Moderaterna syn på begreppet ”utanförskap” mellan 2010 och 2022, med utgångspunkt i partiledardebatter i riksdagen. 

Priskommitténs skriver i ett pressmeddelande att Valdemar Holts uppsats ”innehåller en imponerande kvalitativ analys av hur diskursen om begreppet utanförskap har förändrats utifrån en genomgång av debatter med partiledarna för två stora riksdagspartier.”