Därför ska du inte plugga i Lund

Dags att vidga vyerna! Lundagård listar nio skäl till att du som är sugen på att plugga i Lund ­kanske trots allt borde tänka om.

Utstyrslar

Man skulle kunna tro att klädkoder tillhör 1700-talet men de finns fortfarande i Lund. Här kommer du att behöva lägga ungefär fyra femtedelar av studielånet på en ”mörk kostym”. Du kanske tänker att du inte bryr dig om sådana där studentikosa dumheter. Du har fel: förr eller senare står vi alla där med en Bacardi-luktande kavajärm.

Tjuvarnas stad

Theodor Bondestam. Foto: Saber Malmgren

”Lund är en trygg stad utan kriminella” – inget kunde vara mer fel. Cyklar försvinner konstant. Din cykel kommer att bli stulen efter att ha blivit stulen, och sedan bli stulen igen. Allt detta innan du hinner säga ”Voi”. Ta en elsparkcykel eller lägg den sista femtedelen av ditt studielån på ett hänglås – fort!

Så tråkigt!

Det finns inget mer mainstream än att plugga i Lund. Alla pluggar ju i Lund eller Uppsala och hur kul är det? Här är några grejer som är basic men inte lika basic som en Lundastudent: Vitt snus. ”Blandad sås utan feferoni”. Att lyssna på The Weeknd. ”Jag tror inte på Gud men på något”. Mittbena. Gnäll. Kubb. Vill du vara så basic? Svar: nej.

Alla är hetero

Sapfiska och bögiga korridorer ekar tomma i Lund. Fortplantarna däremot, hånglar hätskt mot varje pelare i AF-borgen, gnuggar nos på girigaste vis inne på Lux och fullkomligt erövrar nationstoaletterna. Vad folk gör på sin fritid är okej, men till en viss gräns. De hetrosexuella perversionerna får gärna stanna bakom hemmets stängda dörrar.

Urgamla spexigheter

Li Brundell. Foto: Saber Malmgren

Kan en sympatisk själ snälla underrätta Lunds spexmanusförfattare om att vi för länge sedan passerade 30-talet? Bara förra året såg vi nidbilder, förintelseskämt och återigen en bunt grabbar som försvarar rätten att fortsatt behålla kvinnor borta från scenen parallellt med att de indirekt titulerar sig som Lunds primära spex. Jag blir trött.

Naturvetare förena er

Ack, naturvetarna. Till skillnad från drullandet jag själv bedriver, studerar dessa arma själar till något som faktiskt kan förebygga den stundande klimatapokalypsen. Men får de den uppskattning de förtjänar? Är de lika erkända som sina teknologkusiner? Nä. Förr eller senare förtjänar dessa tysta hjältar att kompenseras.

Ingen ”tjej-frukost”

Jag kan inte förneka att jag är ett barn av min tid. Ibland är verkligen allt jag vill att äta en acai-bowl med granola, en liten grapefruktsallad eller chiapudding toppad med färsk frukt. Tyvärr har Lund inget av detta! Malmö har å andra sidan ett underbart utbud, men när ska någon förstå att även vi Lundatjejer behöver vår influencerfrukost!? 

Sveriges sämsta plats

Thea Sandin. Foto: Saber Malmgren

Tyvärr ligger Lund geografiskt helt fel, framförallt under vinterhalvåret. Ingen snö, blåst som gör att regnet kommer horisontellt mot dig när du cyklar till skolan och så vidare. Allt hade varit förlåtet om vi åtminstone hade haft rent vatten i närheten att kunna bada i. Om Lund har lärt mig något så är det att det bara finns dåligt väder och aldrig tillräckligt regnsäkra kläder.

Fult och svettigt

Jag har gjort mina timmar på nationsklubb och där Lund verkligen brister är lokaler! Absolut att det är en känsla att vara nere i en källare och härja, men vi gör det ju bara i brist på bättre alternativ. Vill någon verkligen dansa i en bunker lika varm som en bastu? Den som föreslår T-Bar som värdigt alternativ avfärdas omedelbart!