Kvittoröran – Lundakaféet delade ut kvitton från studentnationen

- in Nyheter

Köpte du kaffe på Graffiti Café fick du ett kvitto från Västgöta nation. Anledningen var ett kassasystembyte som hade gått snett.
– Vi visste inte vad symbolen betydde, säger Hassan Esehaqzahi som jobbar på Graffiti.

Ni som har varit på Graffiti Café på Stora Gråbrödersgatan i Lund nyligen har kanske stött på en oväntad överraskning – på kvittot står det inte längre Graffiti Cafés logga. I stället syns Västgöta nations krona. 

Högst upp på kvittot ser man tydligt
Västgöta nations krona. Men direkt
under den står adressen för Graffiti Café.
Foto: Elin Ivertsson

Personalen på Graffiti berättar för Lundagård att de inte vet varför det har blivit så, men att Lundagård inte är de första som frågar. Förändringen ska ha skett när deras kassasystem byttes ut för en månad sedan, men mer än så vet de inte. De har försökt nå kassasystemleverantören för en förklaring. 

– Vi tänkte inte så mycket på det innan folk började fråga. Vi visste inte vad symbolen betydde, säger Hassan Esehaqzahi som jobbar på Graffiti.

Så för den som hoppats kunna luska fram någon hemlig koppling mellan Graffiti Café och Västgöta Nation var det kanske inte så spännande som man hade kunnat tro. Tvärtom vet personalen inte mycket om nationen. 

Västgöta nations kuratel berättar för Lundagård att de tycker att det hela var en rolig grej. 

– Vi fick reda på det här redan i januari, det uppkom när vi bytte kassasystem. Men vi har inte direkt ansträngt oss för att de ska ta bort det eftersom vi bara tyckte det var kul och det var gratisreklam för oss, säger Lovisa Ramberg som är kurator på nationen. 

– Men det var lite tråkigt att höra att de inte visste vad det var för logga. 

När denna artikeln publiceras går det inte längre att få tag på de unika kvittona, eftersom personalen på Graffiti fick tag på kassasystemsleverantören. Leverantören har nu ändrat till Graffiti Cafés faktiska logga. 

– Det är synd att det inte är kvar längre. Vi kanske får ha något samarbete med dem i framtiden, säger Lovisa Ramberg.