Kommunbeslut om gatumusik uppskjutet till sommaren

- in Nyheter

En till runda i en av Lunds kommunnämnder. Det får förslaget om begränsningen av gatumusik erfara, och beslut får därmed vänta till juni – som tidigast.

Det skriver Sydsvenskans Alexander Kuprijanko i sin kolumn ”Kuprijanko & Politiken”. Trots att samtliga politiker i Lund kommuns miljönämnd var överens om behovet av begränsningar, skickas ärendet över till kultur- och fritidsnämnden. Anledningen är att gatumusik klassas som just kultur.

Därför kommer begränsningarna inte börja råda den 1 maj, vilket var tanken från början. Kultur- och fritidsnämnden kan inte ta beslut förrän i maj, vilket gör att kommunfullmäktige i sin tur inte kan besluta om det förrän tidigaste i juni, skriver Kuprijanko i Sydsvenskan.

Lundagård har tidigare rapporterat om att Lunds studentorkestrar, Alte Kamereren och Bleckhornen, är kritiska till förslaget. Emma-Karin Rehnman, ordföranden i Alte Kamereren, sade då till Lundagård att orkestrarna och deras medlemmar skulle vara mindre uppmuntrade att spela musik i Lund.

Läs mer här:
Studentorkestrarna kritiska mot nytt musikförbud