Hotfull man på Lux inte längre misstänkt

- in Nyheter

Under tisdagen greps en man efter att han betett sig hotfullt på LUX. Enligt vittnesuppgifter ska mannen haft på sig militäruniform och burit ett svärd. Senare under dagen släpptes dock mannen och misstakarna avskrevs. Det ska ha rört sig om ett träningssvärd som används inom kampsport.

Vid 15-tiden larmades polisen om att en man betett sig märkligt inne på LUX. Flera personer reagerade på mannens beteende, som man uppfattade som hotfullt, och larmade polisen. 

Vittnen uppger för Lundagård att personen ska ha haft på sig en militäruniform och burit på ett svärd.

Evelina Olsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral, vill inte bekräfta uppgifterna om att det rör sig om ett svärd.

– Något form av tillhygge har han haft med sig, men vi vet inte vad det rör sig om i nuläget, säger Evelina Olsson.

Mannen greps vid Allhelgonakyrkan och det gick lugnt till. Den gripne misstänktes ör grovt olaga hot mot grupp.

– Det rör sig inte om något fysiskt hot, utan det är sättet han uppträtt på, säger Evelina Olsson.

Senare under tisdagen meddelade polisen att mannen friats från misstanke. Tillhygget var ett träningssvärd som används inom kampsport.

– Vi har hållit förhör med honom. Han har lämnat en berättelse, en förklaring till sitt agerande. Vi har så klart dubbelkollat de uppgifterna och landat i att det inte finns någon misstanke om brott, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral till Sydsvenskan.