Den stora dagen

- in Novischbloggen

I morgon är det dags. Då är det tjuvstart på skolstarten. Skolstart förresten, det kanske inte heter så när man börjar läsa på universitetet? Jaja, för mig är det skolstart. Vi ska träffas, alla i klassen (kursen?) äh, förresten, låt mig bara skriva som jag tror det heter, snart kommer jag att svänga mig med alla möjliga olika Lundatermer och kanske springa omkring i en overall och skrika Blandaren fast jag nu inte skulle ge mig på sånt (eller Blandaren förresten, det kanske man bara håller på med i Stockholm. Ja ni ser, en riktigt novis. Eller novisch) så låt mig bara få njuta av mina sista dagar som den dumma ovetandes.

Hur som helst, det är registrering i morgon. Vi ska inte bara gå dit och ropa ja, som jag antar att man gör vid en registrering. Vi ska också få en massa information om vår utbildning, om kåraktiviteter och hälsa och! vi ska äta lunch tillsammans. Jag är så nervös. Tänk om jag kommer försent (surf surf på hitta.se och skanetrafiken.se, nästan maniskt), jag hade nästan tänkt att ta bilen men den försöker göra slut med mig har jag äntligen insett. Jag har hållt för öronen, blundat och sagt blablabla för att visa att jag inte vill höra men, nu går det inte att vända bort huvudet längre. Efter att den dumpade mig och sonen Albert utanför Hornbach i somras och vägrade starta, efter att den hackat och hostat så att jag har skämt ut mig inför hela Tomelilla och efter att ha försökt få sig själv stulen och fixat en i princip omöjlig p-böter och i dag ordnat med punktering så måste jag inse fakta. Det får bli buss och tåg till Lund. Därav den maniska surfningen på skånetrafiken, ett stressmoment i sig.

Men registreringen. Tänk om alla är 20 år och jag är den enda ”stora” som har barn. Hoppas hoppas att det blir kul oavsett vad det är för ålder på folk och att hela klassen bara utstrålar varm, förväntansfull glädje. Det ska jag göra i alla fall.