Dubbla priser för Nådiga Lundtan på tidningsgala

- in Nyheter
@Lundagård

Storslam för Nådiga Lundtan.

Det blev resultatet när Lunds bästa kår- och nationstidningar prisades på onsdagen.

– Det är en enorm bekräftelse. Vi har lagt ner så mycket tid och arbete på tidningen, säger redaktionschefen Lina Majtorp.

Ingen vet riktigt hur länge den har pågått. Men på onsdagskvällen var det prisutdelning i Sydsvenskans årliga tävling för Lunds kår- och nationstidningar.

Kvällens stora vinnare blev Nådiga Lundtan. Ekonomtidningen tog hem hälften av kvällens priser med pris både för bästa kårtidning och för bästa layout.

– Ett stort mål för tidningen är att även de som inte engagerar sig i kåren ska få information om vad som händer uppe på skolan, säger chefredaktören Madeleine Johansson.

Sex nummer per år.

Tillsammans med redaktionschefen leder hon arbetet på den kårtidning som kommer ut oftast i Lund. Sex nummer per år produceras i redaktionslokalerna uppe i Skånelängan på Ekonomicentrum.

– Det är skönt för då kan vi hålla nyheterna aktuella. Vi vill att tidningen ska vara en länk mellan utbildningen och det som kommer därefter, säger Lina Majtorp.

Priset för bästa nationstidning gick till Herulens Hærold från Blekingska nationen.

Gripen publicerade bästa artikeln

Viktor Ström fick pris för årets bästa artikel för en text om studenter som stjäl saker på fyllan. Texten publicerades ursprungligen i Malmö nations tidning Gripen

Dessutom fick Hallands nations Väderö ett omnämnande för bästa comeback efter att ha stått utanför tävlingen i några år.

”Måste erbjuda mer än billig öl”.

De senaste åren har en rad nationstidningar lagts ner, men Väderös redaktör Moa Åhnberg tycker att de fyller en funktion.

– Det är viktigt med en tidning, framförallt för de medlemmar som inte tar del av nationens övriga arrangemang. Nationen måste erbjuda något mer än bara billig öl, säger hon.

Text: Patrik Kronqvist
Foto: Anna Palmehag