… Marianne Granfelt

- in Nyheter
@Lundagård

Ny förvaltningschef vid Lunds universitet. På väggen i hennes nya arbetsrum hänger en tavla av Carl Fredrik Hill. Hans målningar brukar gå för flera miljoner kronor på auktion.

Vet du hur mycket tavlan är värd?

– Nej, det vet jag inte och jag vet inte om den är värderad. Sånt där varierar ju från dag till dag också, det är marknaden som bestämmer.

Är det inte läskigt att ha en så dyr tavla på väggen?

– Nää, det är det inte, det är ju larmat här. Vi har pratat om det och tycker att det är bra att den hänger på en så välbesökt plats så folk får se den.

Du har ju bott i Lund tidigare, hur känns det att vara tillbaka?

– Jag är klass 79 och läste kemiteknik. Och det känns mycket bra att vara tillbaka. Det är så nära till allting så man kan gå och cykla till jobbet. Det är ju väldigt fint, särskilt här inne i de centrala delarna.

Hur känns det att efterträda en så färgstark person som Peter Honeth?

Min uppfattning är att alla gör sitt jobb på sitt sätt.

Varför fick just du jobbet tror du?

– Det ska du nog egentligen inte fråga mig om. Men jag hade ett liknande i Linköping och det var säkert viktigt. Jag vet inte vilka de andra var som sökte men jag är glad att jag fick jobbet och ser verkligen fram emot det!

Text: Fredrik Palmqvist
Foto: Daniel Ekbladh