Konstig konst i Lundagård

- in Morrhoppan
@Lundagård

Det här med att skriva kan faktiskt vara riktigt klurigt. Tydligen extra klurigt om det är ett tydligt budskap man vill få fram.

På de flesta nationers hemsidor gick för ett par veckor sen följande meddelande att läsa: ”Pga av en tillståndsfråga kan INTE (Nationens namn) inte släppa in Smålands Nations medlemmar”

Morrhoppan blir i alla fall ordentligt nyfiken på hur det där tillståndet kan se ut.

På grund av tankspriddhet har Morrhoppan glömt bort att tacka den inte så hemliga pappan för att ha säkrat återväxten på denna tidning. Det är bara att lyfta på hatten.

Men kan ändå inte undvika att fundera på om detta är ett sista försök att få den efterlängtade versen, om inte till sig själv så åtminstone till familjen.

”Skåne till Sovjet, stöd vår kamp skänk en slant”. Det gick att läsa på affischer som sägs vara gjorda av en tornanation.

Den psykologiska krigsföringen är visserligen rolig men nog hade man kunnat få till det bättre? Morrhoppan minns med glädje när man gjorde reklam för rävjakt i Lundaekonomernas namn.

Den 30 november har i många år firats på olika mer eller mindre oroliga sätt i Lund. På traditionsenligt vis sprangs det och skreks lite i Lunds innerstad i år. Trots visst underhållningsvärde faller det knappast Morrhoppan i smaken. Traditioner i all ära men då ska det minsann göras ordentligt. Visst fick Tegnér-statyn en piffig färg dagen till ära men målarna verkar ha fått den konstnärliga ådran helt avskuren.

Nej, ska det bli något kulturhuvudstadsår av det här får ni allt ta och anstränga er lite. Kanske kan kommunen lägga lite kulturhuvudstadspengar på nybörjarkurser i statymålning, för Pollock-varianten känns faktiskt inte helt 2014.