Livet som ny student i Lund

- in Kultur & Nöje, Novisch
@Lundagård

Är du nyfiken på hur andra upplever mötet med en ny utbildning och studentlivet i allmänhet? Följ tre studenter som bloggar om sina upplevelser i Lund.

tom2.jpg

Kan man börja på ett universitet i en stad man inte känner till? Vilka människor kommer jag att träffa? Vart ska jag bo?

Många obesvarade frågor som jag under den närmsta tiden bestämt mig för att besvara. Mitt namn är Tom Larsson och jag är 20 år gammal. Efter ett år på Chalmers och Tekniskt Basår är det nu dags att börja på LTH och Teknisk Matematik.

Ärligt talat känner jag inte till Lund överhuvudtaget och det ska bli ett sant nöje att bekanta mig med staden. Jag har bestämt mig för att göra min tid i Lund till ett minne för livet.

Läs bloggen på lundagard.se/tom Till bloggen.

frida2.jpg

Mitt namn är Frida. Jag är 26 år och jag har kommit in på läkarprogrammet.

Jag har lyckats komma in via två folkhögskolor och ett hyfsat högskoleprov. Mina föräldrar är inte akademiker och jag är uppvuxen i Sveg i Härjedalen. Jag har därför en ganska ovanlig bakgrund för att läsa på läkarprogrammet.

Jag kommer att blogga om min något okonventionella väg till universitetet och om min syn på hur det är att läsa till läkare i Lund.

Nu bor jag i Malmö med en sambo och tre katter. Jag roas av mina katter och andra djur, film, TV-spel, musik och av att svinga en bägare med goda vänner då och då. Väl mött och lycka till, alla novischer och veteraner.

Läs bloggen på lundagard.se/frida Till bloggen.

izabella3.jpg

”Hej! Jag heter Izabella Rosengren, är 22 år gammal och kommer från Kristianstad.”

Denna mening kommer att upprepas många gånger inom de närmaste veckorna, och förhoppningsvis kommer den att leda till att ännu fler meningar utbyts. Jag är nämligen i desperat behov av ett socialt liv och studentaktiga upptåg. Kort och gott; jag ska börja plugga. Den 1 september börjar jag på sjuksköterskeprogrammet.

Återigen står man på randen inför något nytt och främmande, men den här gången handlar det inte om att våga dra sitt redan övertrasserade kontokort på ICA eller flörta med den där snygga killen på puben, nej nu börjar livet med stort L.

Nervös är förnamnet, förväntansfull efternamnet. Förhoppningsvis kommer dessa år bli de mest partyspäckade, sönderpluggade och mest fantastiska år jag någonsin kommer att uppleva! Om inte, så finns ju alltid alternativet att vända hem till mamma igen…

Läs bloggen på lundagard.se/izabella Till bloggen.