Staden som sover dåligt!

- in Nyheter
@Lundagård

NOVISCHBLOGG: Såhär i nollningstider tar man sig ner på staden på natten. Vad händer då där om inte lite allt möjligt. Här kommer två utav de mest otippade scenariona på länge. Kul har vi i alla fall. Denna vecka tar aldrig slut och nätterna blir allt längre.

Så blev det sent igen. Upp tidigt igen och välter yoghurt över hela köksgolvet. Riktigt trevligt folk i korridoren i alla fall och ikväll planerar man för någon slags korridorfest. Vi käkade middag här på Sparta igår och det var riktigt bra drag och det slutade inte bättre än att jag och Sebastian hamnade på AF-borgen tillsammans med ProCivitas med min kusin Nick i spetsen. Riktigt kul hade vi i vilket fall som helst. Till det skede då vi skulle gå vidare.

Jag är student. Jag har inte de största ekonomiska resurserna man kan föreställa sig men jag kan inte heller påstå att jag i någon större utsträckning kan eller vill vara medveten om min situation. När jag går ut vill jag ha mer. Mer öl till exempel. Jag och Sebastian kommer till Östgöta Nation klockan 00:45 och stället har öppet till 02.00. Många är på väg ut och jag är i full färd med att ta mig in. ”Vi har stängt insläppet”, säger Herr Vakt. Jag undrar vad han menar och han menar att insläppet är stängt. Ja, just precis. Det var ju det han sa. Klockan 23.00 tyckte han att det var en bra idé att komma dit. Här kommer min poäng. Det är väl gratis inträde innan 24? Varför släpper man då inte in folk som gärna betalar? Om 25 personer är i färd med att gå kan ju stället knappast vara fullt längre. Har man råd att låta mig och fler som jag att stå utanför, när jag tänker ge dem mina pengar. Det är deras förlust. Idag som sagt ska vi väl vara där vid 23 och låta någon annars stackars sate få ta min plats. Jag är inte arg eller bitter, jag bryr mig nog mer om nationen.

Sen var det en sak med lunch igen. Det finns en första gång för allt som det heter och det är inte första gången man hör det. Idag var det i alla fall dags för Falafel-första gången. Kom fram till att det smakar på ett speciellt sätt. Detta speciella sätt var inte särskilt gott men är det på just detta sätt det ska smaka? Alltså, är det fel på mig eller Falafelstället? Varför finns det inga mysiga lunchställen vid LTH? Inget fel på Hillbertmackor men jag vill nog ha lite mer mat än så. Detta blir alltså mitt nya uppdrag. Vart finns maten?!

Idag blir det i alla fall korridorsfest och sedan får vi väl se vad som händer. Imorgon är det Woodstock-festival á la nollning och det ser jag mycket fram emot. Ett inslag i en hittills mycket lyckad nollning. Hade det inte varit för att jag var så trött idag så hade jag medverkat i yoga med Föset. Det får bli nästa gång. Dessutom är det hälsningsgillet imorgon kväll och det ska vara en stor fest för alla nya studenter i Lund och ska tydligen vara väl värt ett besök. Det händer mycket här i Lund och det gäller att vara uppdaterad så att man inte går miste om något. Som sagt så är Lund inte den stad som alltid är vaken… men den har nog lite sömnproblem. Det har i alla fall jag. Ta hand om dig! Mvh Tom

<3 C!

Tom Larsson