Expedition Lundaslätt

- in Nyheter
@Lundagård

NOVISCHBLOGG: Idag var vi på fältexkursion i trakterna runt Lund. Det låter kanske inte så jäkla spännande, och det var det inte heller, men det var ändå ganska intressant.

Nu vet jag t.ex. vart man ”bryter” torv, föder upp storkar och varifrån vi får vårt dricksvatten! Detta vatten får vi nämligen från ett ställe som heter Vomb och är man någolunda poetiskt och filosofiskt lagd så kan man ju tycka att det är roligt att just Vomb betyder livmoder på engelska. Vi hämtar alltså vårt livsviktiga vatten ifrån livmodern…

Väldigt fin sjö, den där Vombsjön (väldigt näringsrik också fick vi lära oss idag)!

Tur att gummistövlar numer tillhör vardagen annars hade det blivit blött! Men fasen vad fint det var där alltså! Man behöver inte åka långt för att hitta fantastiskt vacka platser, inte minst nu på hösten då färgerna gör allting så otroligt magiskt! Och efter hösten kommer vintern- min absoluta favoritårstid!

Glädjen var stor då vi stannade till vi ”Greveholms slott” som egentligen heter Hjularöd slott. Jag tror hela bussen var eniga med mig om att bättre julkalender har inte gjorts! Kul att man faktiskt kommer ihåg att ”där hängde pappan ner från taket”, ” på denna gång sprang de med ett lakan över huvudet” osv! Jag VILL bo där- cravings!

Här stannade vi för att komma på ngt jäkla lerskiffer… Kul… Men det roliga var ju att stället kallas ”Rövarkulan”! Tänk vilka syner jag, som inte är så väl bevandrad i lunds närliggande naturområden, får upp i huvudet medans vi rullar nerför backen! Ronja Rövardotter here I come typ :)!

Här odlade man storkar. Förutom dessa såg vi även kungsörn, vildsvin (satan vad stora de är, som en shetlandsponny ju!) och lamor (dock inte vilda)! Inte riktigt som ”the big 5”, men nästan! Kanske skåner ”big 3”?

På väg att köpa glass någonstans vi Orup= glad!