Backlund spelar på retorik

- in Kultur & Nöje, Nöje
@Lundagård

Backlund äntrar AF-borgens scen och lovar att det inte blir någon trubardurkväll. I stället ska hon ta ut svängarna och utlovar en kanonspelning.

Den 24 april. Då gör singer-songwritern Edith Backlund sin troligtvis första spelning i Lund och AF-borgen.

– Jag tror inte jag har spelat i Lund innan. Jag vet att det låter lite knäppt men jag har spelat på så himla många ställen att jag inte riktigt har koll på var jag har varit, säger Edith Backlund.

Första lundaspelningen eller inte. Hur som helst kommer singer-songwriterdelen att hamna något i skymundan när hon går upp på scen i AF-borgen.

– Det kommer inte att bli någon trubadurkväll utan jag vill helt enkelt ta ut svängarna mer. Det känns väldigt bra och jag är helt säker på att det kommer bli en kanonspelning, säger Edith Backlund.

Något som hon menar kommer hjälpa henne att nå det målet är hennes studier i retorik.

– Jag har pluggat retorik på Södertörns folkhögskola och det är något som man alltid har nytta av. Retorik handlar om att kunna anpassa sig till åhörarna. Oavsett om man håller tal eller spelar musik i Lund, säger Edith Backlund.

Efter konserten i AF-borgen väntar olika ”ströspelningar” runt om i Sverige. Parallellt med det arbetar Edith Backlund med en ny skiva.

– Jag är inte ute på turné utan gör spelningar lite här och där. Nya plattan ska vara klar om ett år så den tar upp ganska mycket tid just nu, säger hon.

text: Martin Strandberg
pressbild: Jonny Von Wallström