Slutspurt för köksrenovering hos AF Bostäder

- in Bostad, Nyheter
@Lundagård

Under sommaren kommer AF Bostäder att avsluta sin renovering av ett antal gamla 60-talskök på Delphi, Ulrikedal och Vildanden.

– Vi arbetar med de stora renoveringsprojekten under sommaren då de flesta studenter befinner sig på annan plats, säger Rolf Svensson, VD för AF Bostäder.

Arbetet omfattar trettio kök som är de sista i raden att genomgå ett ansiktslyft. Renoveringen förläggs till sommarmånaderna för att påverka studenterna så lite som möjligt, någonting som brukar fungera bra, enligt AF Bostäders VD Rolf Svensson.

– Det går förhållandevis bra eftersom det finns så pass få studenter kvar i Lund under sommaren. Det är kanske en eller två per korridor som bor kvar, berättar han.

Likaså går det bra att som student bo kvar i sin korridor under större delen av tiden då reservkök eller andra matlagningsplatser kommer att finnas tillgängliga. Undantaget är en eller två dagar då nytt golv ska läggas.

– Det är någon enstaka natt det inte fungerar att bo kvar. Vi frågar de drabbade studenterna om de vill lösa problemet själva eller om de behöver hjälp från oss. De vill i princip alltid fixa det själva, de bor hos kompisar och liknande, säger Rolf Svensson.

För de studenter som saknar den möjligheten finns det dock andra lösningar.

– I nödfall kan vi erbjuda övernattning på något hotell, men det är väldigt sällan det behövs, säger han.

Renoveringen av köken är det som påverkar studenterna mest, även om det pågår en rad småprojekt året om. Exempel på sådana är dörrbyten på Kämnärsrätten och ombyggnader av rum med pentry på Delphi.

Inför hösten väntar dock nya studenter och nya utmaningar för att få bostäderna att räcka till.

– Vårt mål är att bygga 500 nya bostäder på fem år. Inför hösten diskuterar vi även möjligheterna för tillfälliga bostäder, men det är komplicerat med en hel del formaliteter och ingenting jag kan lova. Det kommer pö om pö, säger Rolf Svensson.

text: Åsa Boustedt
foto: Henrik Larsson

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.