Vilken blir årets Lundagårdsbild?

- in Bildspel, Kultur & Nöje
@Lundagård

Lundagårds fotografer har valt ut sina favoriter från året som gått. Nu är resten upp till dig.

Kanske blir det en bild som visar en oväntad sida av en person, har en originell komposition eller som har lyckats fånga ett dramatiskt ögonblick?

Du bestämmer.

Så här går tävlingen till:

 Vilken bild som tar hem äran och blir årets Lundagårdsbild 2009 avgörs av dig.

I samband med tävlingen ställs de tävlande bidragen ut i Café Athen i AF-borgen.

Utställningen, som har vernissage på kvällen den 14 december, hänger kvar till den 22 januari.

Vinnaren tillkännages i Lundagårds första nummer 2010.

abaris.jpg

1: Lust. Författaren Aros Fioretos besökte sin hemstad för en dag. För Lundagård berättade han om sin väg från teorifixerad akademiker till lustfylld berättare.

abhans.jpg

2: Stolligt. Lundakarnevalen närmar sig. Hans Blix, tidigare utrikesminister och vapeninspektör för FN, släppte ut ett gäng vita duvor efter att att ha ropat ”Sju!”

abtalt.jpg

3: Bostadskris. Många studenter saknade tak över huvudet i början av terminen. Martin Andersson fick ta sin tillflykt till de tält som Teknologkåren rest på LTH:s campus.

abwrestling.jpg

4: Smärta. Wrestlingen intar folkhemmet. Big Machine (Simon Brinck) och Killer Karlsson (Dan Ahtola) går loss på varandra i ringen.

abcykel.jpg

5: Engagemang. Lunds studenter mobiliserar inför klimatmötet i Köpenhamn. För att sätta press på politikerna ordnades en cykelmanifestation mellan Lund och Malmö.

abmusik.jpg

6: Fokus. Det gäller att vara skärpt för att hänga med spelmanslaget Lustspel. Inga noter används när på tisdag sammanstrålar för att spela, dansa och släppa loss.

abinbrott.jpg

7: Rädsla. Selim Dayioglu var en av de studenter som drabbades av inbrottsvågen på Delphi. Efter att ha blivit bestulen på plånbok, mobiltelefon och laptop känner han sig inte längre trygg i sitt hem.

abockupation.jpg

8: Oro. Ockupationsfestivalen i Lund blev en stökig historia. En demonstrant ligger i gräset på Linnéplatsen och får sina ögon sköljda efter att ha fått pepparspray i dem.

abhandboll.jpg

9: Passion. Alexander Svensson prioriterar handbollen framför sina studier. Han spelar i Lugis A-lagstrupp och drömmer om att bli proffs.