Pratglad rektor på julavslutning

Beckmörker, slask, nationsflaggor och sång. Allt som behövdes för att skapa riktig lundajulstämning fanns i mängder på tisdagskvällens avslutning i Domkyrkan. Dessutom avslöjade rektor Per Eriksson att studenten som sover på hans soffa nu har hittat ett eget hem. Klicka på ”Bildspel” för fler bilder.


– Det krävdes en extra insats av oss vid terminsstarten när såväl studentboenden som härbärgen var fulla, sade rektor Per Eriksson med en tydlig vink till Julevangeliet som Akademiska föreningens ombudsman Linnea Jönsson nyss läst upp under den ganska välbesökta avslutningen.

– Jag och min fru öppnade vårt hem och vi har haft stor glädje av att ha en student boende hos oss, fortsatte Per Eriksson. Nu kan jag dock meddela att han har hittat en bostad här i Lund. Han flyttar till Nöbbelöv i februari.

Googlar sig själv

Att studenten, som heter Christian Forsberg och läser maskinteknik, snart lämnar rektorssoffan var inte det enda som Per Eriksson berättade i Domkyrkan.

Han inledde sitt tal med att om prata debatten kring hans frikyrkliga bakgrund som följde efter att han valdes till rektor för drygt ett år sedan.

– Jag är tacksam över uppståndelsen för nu är min tro välkänd. När jag var nytillsatt och googlade mitt eget namn kom jag högst upp på listan för första gången. Det är jag också tacksam för, sade Per Eriksson.

Uppmanar till eftertanke

Under julavslutningen höll också representanter från Akademiska föreningen, Kuratorskollegiet och Teknologkåren tal. De uppmanade studenterna att ägna julen åt vila och att fundera över studentlund efter obligatoriets fall.

– Studentlivet i Lund är högsta grad påverkbart. Alla studenter är välkomna att vara med och förändra, sade AF:s Linnea Jönsson.

Text: Gustaf Eriksson
Foto: James Jones Huang