Rättika och tryffel grogrund för vårens karnevel

- in Karneval
@Axel Jönsson

Som ett startskott på karnevalsåret 2010 planterade rektor och karnevalsgeneralen två, minst sagt, karnevalistiska grödor i Lundagård.

– Nu börjar galenskaperna, konstaterade rektor Per Eriksson med ett leende på läpparna.

I minusgrader och tjäle togs ett par blygsamma tag av rektorn och karnevalsgeneral Erik Neppelberg under tisdagen. Utrustade med spade respektive högaffel skapade de ett lagom stort hål för den väl tilltagna rättikan och de små ”hembökta” tryffelpralinerna intill fontänen i Lundagård.

När grödorna väl var planterade (läs: övertäckta) ropade generalen: ”Låt karnevalen gro!”. Han fick sedan hjälp av rektor med att avlägsna sina fastfrusna trädgårdshandskar och passade samtidigt på att lansera en karnevalsappliktation som finns att ladda ner till bland annat Iphone.

Rektor i karnevalståget?

karnevalplantering01(SQ)När karnevalskommittén kontaktade Per Eriksson i mellandagarna angående det annorlunda trädgårdsarbetet tvekande han inte en sekund.

– Det här är en del av universitetets strategi. Det här med att det ska vara kul, och att vi ska vara med och stötta det studiesociala. Det är till stor del det som gör vårt universitet så attraktivt.

Per Eriksson har själv aldrig varit aktiv i karnevalen, men det kan det bli ändring på.

– Det fattas inte förfrågningar, det har bland annat talats om en vagn i tåget. Men vi får se.

 

 

Fotnot: Söndagen den 7 februari är det dags för det stora uppropet i AF-borgen. Då väntas antalet karnevalister växa från ett par hundra till några tusen.

Text: Axel Jönsson
Foto: Stina Qvarnström