Hiphopare på röda mattan

- in Karneval, Kultur & Nöje

RECENSION – PETTER

– Är det någon där ute som vill höra hiphop?

– AAAAAAAAAAAAAHHHH!

Petter har fått sitt svar.

Klicka på ”Bildspel” för fler bilder.

Glamfaktorn är hög på Göteborgs nation. Innergården har inretts som en gigantisk, guldglitterbeströdd terrass och de klassiska kändistjärnorna målade på trägolvet gör Karnevollywood komplett.

Blandat låtutbud
När Petter äntrar scenen i mörkblå militärutstyrsel tillsammans med sitt band förvandlas dock publikhavet från glamourösa hollywoodminglare till bredbenta gungande hiphopare.
– Alla händer upp i luften! Det är så här vi kommer jobba ikväll, dikterar Petter.

Låtar från det månadsfärska albumet ”En räddare i nöden” varvas med gamla slagdängor som ”Vinden har vänt” och ”Det går bra nu”. Givetvis är det då som Petter lyckas få upp 400 par händer i luften. Plus några extra på balkongerna runtom Göteborgs nation.

Kondomregn
Regnet hänger oroligt i luften ovanför scen, men plötsligt tittar solen fram och istället bidrar Petter med ett alternativt regn – i form av egendesignade kondomer.
– Kan ni studenter behöva, säger han och fortsätter med låten ”Mikrofonkåt”.

Att Petter skulle ha drabbats av någon slags medelålders-trötthet ligger knappast nära till hands. Snarare verkar han ha mer energi än någonsin, och kombinerar den med ett respektingivande lugn. Förmodligen därför att han vet det vi alla kan konstatera: Petter är fortfarande hiphop-kungen med stort K.

Betyg: 3/5 katter

Text: Stina Linde
Foto: Emil Langvad

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.