Kall väntan på balbiljetter

- in Nyheter, Studentliv
@Gustaf Eriksson

Blött och ruggigt. Men lätt värt det.

Åtminstone hoppades det knappa hundratalet festsugna som köade utanför Göteborgs nation för att få eftersläppsbiljetter till GA-balen på det.

– Det är bäst att lunchen är jävligt god, sa Carolina Karflo, en av de köande.

Skyarna är gråtunga över Lund på onsdagsförmiddagen. Utanför Göteborgs nation blandas lukten av multnande höstlöv med en mix av kaffe-, te- och whiskeyångor.

Längs Östra vallgatan har ett knappt hundratal personer köat i timmar. Målet? En eftertraktad biljett till GA-balens eftersläpp.

Längst fram står Ellen och Karin, som inte vill avslöja vad de heter i efternamn.

– Vi har stått här sedan klockan 02. Det är kallt, men vi är taggade, säger Ellen.

– I natt har vi hängt inne i trapphuset och vi har kaffe och whiskey med oss så det har inte varit så farligt, säger Karin.

– Det är kul att köa. Det är lite som Karnevalen, det blir väldigt roligt för att man gör det tillsammans, fyller Ellen i.

”Väldigt hypat”

Ingen av dem har varit på GA-balen förut, men de är övertygande om att eftersläppsupplevelsen kommer att vara värt köbesväret.

– Jag försökte få biljett för två år sedan, men då kom jag för sent. Förra året orkade jag inte, så nu är det verkligen dags. GA-balen känns som en grej som man ska ha upplevt efter att man pluggat i Lund, säger Ellen.

– Det är väldigt hypat. Alla vill gå. Jag har hört att det är den största frackfesten i Norden efter Nobelmiddagen, säger Karin.

6 november smäller det

Klockan börjar närma sig 11 då dörrarna till nationsexpeditionen ska öppnas. Temperaturen stiger i kön samtidigt som några regndroppar faller från himlen.

En bit längre bak tar Britta Ek och Carolina Karflo skydd under en Ikea-kasse.

– Vi har bara stått här sedan 06:30 så det känns ganska lugnt, berättar Carolina.

– Jag har hört att GA-balen är årets bästa fest, säger Britta.

Helt bekymmersfria har dock inte timmarna i kön varit.

– Rumpan är avdomnad. Det är helt klart amputationsvarning. Jag hoppas verkligen att lunchen efter balen blir god, säger Carolina.

Årets GA-bal går av stapeln den 6 november.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.