Hallands tog hem Megamixen

- in Nationer

På lördagskvällen intog Megamixen Victoriastadion.

I den största idrottstävlingen i studentlund kämpade studenter från Lunds nationer i tre olika sporter för att försvara sin nations stolthet.

Nyheten för i år? Cheerleading.

Den stora gymnastiksalen är uppdelad sex delar. Det är både liv och rörelse och god stämning denna kväll som går helt i idrottens tecken.

Det är dags för den årliga Megamixen, ett idrottsevenemang där alla Lunds nationer utom Smålands tävlar mot varandra i volleyboll, fotboll, innebandy och, helt nytt för i år, cheerleading.

Dock är det bara Malmö nation som har bidragit med ett cheerleadinglag, som får vänta lite med sitt framträdande på grund av problem med musiken.

– Ljudet är kvällens problem, men vi försöker hjälpa Malmös cheerleadinglag, säger Dennis Gustafsson, ordförande för arrangerande Idrottskollegiet.

– Annars går det hur bra som helst. Vi har jobbat hela hösten inför detta och det är många starka själar som har stått bakom, fortsätter han.

Högt tempo

Matcherna kör igång med fullt ös. Två nationer möts i volleyboll medan två andra möts i innebandy för att sedan byta gren.

Tempot är högt, i en match fotboll mellan Göteborgs och Blekingska försöker sig Blekingska på ett anfall men blir snabbt stoppat och vad som ser ut som en hård tackling fäller anfallaren till marken.

Men det ser mer dramatiskt ut än vad det är för matchen stannar upp för ett ögonblick och den fällde får hjälp att komma upp av sin motståndare.

Kanske är det de korta matcherna på tolv minuter som höjer tempot, det är många matcher som ska hinnas med.

– Det är synd att det är så lite tid. Fler och längre matcher hade jag velat se, säger Gustaf Danielsson som spelar för Malmö nation. Fotboll, tävla och vinna är nämligen det bästa som finns.

Cheerleading till sist

Engagemang finns det i överflöd hos både arrangörerna och deltagarna, däremot lyser publikstödet med sin frånvaro. Endast Hallands har en liten klack.

Dock verkar det inte som att det stör deltagarna och tävlingen flyter på.

Till sist fungerar även ljudet och Malmös cheerleaders får äntligen göra sitt nummer, en och en halv timme försenade.

Iklädda klassisk cheerleading-utstyrsel med vita lagtröjor, korta röda kjolar och röda pom-poms gör de sitt framträdande.

– Det känns bra, skönt att få det gjort och att det gick bra, säger Emma Alvedahl som är en av Malmös cheerleaders.

Oväntat nog vinner de cheerleaderpriset.

I slutändan blir Hallands den segrande nationen med Malmö som tvåa och Krischansta som trea.