Julkalendern: 22 december

- in Julkalender
@Lundagård

Studentvärlden är ingenting utan de personer som sliter och släpar för att få allt att gå runt.

Varje dag ända fram till julafton ger Lundagård dig en intervju med en ny profil.

Bakom tjugoandra luckan finns Beatrice Högå, ordförande för Sveriges förenade studentkårer, SFS, som tycker att CSN missar en viktig detalj i den rapporten som konstaterar att de flesta studenter klarar sig på studiemedlet, som släpptes på onsdagen.

Vad är det CSN missat?

– Vi tycker att det är väldigt viktigt att skilja på faktiska kostnader som man har och hur stora de uppskattade månadskostnaderna blir. Vi har gjort en budget som visar att studenter går back varje månad, och då utgår vi från vilka faktiska kostnader som vi tycker att man borde ha råd med. CSN:s undersökning utgår från vad studenterna säger att de lägger pengar på. Då är det inte så konstigt att det går ihop eftersom man får anpassa sig efter hur mycket pengar man har.

Vad kommer du att minnas starkast från 2010?

– Valrörelsen, tror jag. Det var otroligt roligt att vara ordförande för SFS då och komma så nära allt. Jag var mitt uppe i det, och jag tycker att vi lyckades få upp studentfrågorna på bordet.

Hur ska du fira jul?

– Jag ska fira hos min familj och hos min pojkväns familj. Julstrumporna, med ett litet paket i, är en väldigt viktig tradition. De får absolut inte tas bort.

Vilken är din favoritlåt just nu?

Mykonos med Fleet Foxes. Den är jättebra.

Vilket är ditt favoritklipp på Youtube?

– Åh, jag är inne där så sällan. Jag kommer faktiskt inte på något. Men vi har lagt upp en rolig bild på mig och vice ordförande Elisabeth Gehrke (tidigare vice i Lunds universitets studentkårer, reds anm.) när vi har tomteluvor på oss. Den får du väldigt gärna publicera. Den är rolig.