Hon hoppas på nya novischframgångar

- in Novisch, Studentliv

I höstas nollades humanister och teologer för första gången någonsin. Det blev succé. Nästa vecka är det dags igen.

– Vi har höga förväntningar, säger novischansvariga Hannah

Maria Skoglund.

Nollningen är ett bra sätt att träffa pluggkompisar och få en rivstart på studentlivet i Lund, tycker Hannah Maria Skoglund.

Tillsammans med Gustav Palmgren leder hon Humanistiska och teologiska studentkårens novischverksamhet.  De kommande två veckorna ska de ägna åt att guida och hålla ordning på en ny kull humanister och teologer.

Studenter positiva

Hannah Maria Skoglund berättar att reaktionerna från studenterna som deltog i novischverksamheten i höstas har varit mycket positiva och att det skapat en bättre sammanhållning bland humanisterna som sedan en längre tid varit ganska utspridda över Lund och inte riktigt haft samma tradition av till exempel sittningar som finns på andra håll.

Två veckors trevligheter

Novischverksamheten i höstas pågick under en väldigt intensiv vecka då det var mycket som skulle hinnas med på kort tid.

Men denna gång kommer alltså festligheterna att pågå dubbelt så länge.

– Det är viktigt att de nya studenterna får gott om tid att umgås med faddrarna och varandra. Nu kommer det nog att bli mer avslappnat,  säger Hannah Maria Skoglund.

Månader av förberedelser

Hannah och de andra arrangörerna har arbetat hårt med att förbereda de två fullspäckade veckorna.

– Vi har hållit på i tre månader, berättar hon.

Novischveckorna kommer att inledas med ett introduktionsmöte som denna gång kommer det att hållas i ett rum stort nog att rymma alla deltagare (En lärdom de tagit med sig från förra gången).

De följande dagarna kommer innehålla aktiviteter som till exempel en trubadurpub, ett poetry slam och en rafflande sektionsbatalj i form av en moderniserad skattjakt.