Kårerna tar plats på gillet

- in Studentliv
@Gustaf Eriksson

Med enbart ett gemensamt bord har kårerna tidigare haft svårt att synas på det smått hysteriska Hälsningsgillet. Nu ska det bli ändring på det.

Mellan klockan 12 och 16 på fredagen kommer tusentals nya studenter välla in i AF-borgen för att överösas med information, och en hel del godis.

Det är dags för vårterminens Hälsningsgille. Bland gratisgrejerna kommer studentorganisationerna i allmänhet, och kårerna i synnerhet, att ta mer plats.

– Eftersom det är färre studenter nu på våren jämfört med höstterminen finns det lite mer utrymme. Vi ville utnyttja det och låta kårerna breda ut sig. Tidigare har kårerna haft lite svårt att synas, säger Christoffer Ivarsson, ordförande för Lunds universitets studentkårer.

”Hela Studentlund ska marknadsföra”

Kårerna brukar normalt samsas om ett gemensamt bord, men i år har nästan alla en egen plats.

– Vi ska marknadsföra hela Studentlund, och då är det viktigt att hela Studentlund syns. Det är viktigt, inte minst ur rekryteringssynpunkt, säger Christoffer Ivarsson.

För att främja rekryteringen ytterligare kommer det även att vara möjligt att bli medlem i Studentlund direkt på gillet.

3 000 nya studenter

Malin Zimmerman, samordnare för Hälsningsgillet, räknar med att omkring 3 000 personer kommer att besöka Borgen under fredagen.

– I höstas kom 4 000, men så många kan vi nog inte räkna med nu, säger hon.

97 utställare kommer att medverka i gillet, även det är något färre än i höstas.