Han slogs blodig – jagar sin angripare på Facebook

- in Studentliv

Det började som vänskaplig brottning och slutade med misshandel. På en fest för några veckor sedan fick studenten Vasilij Nokhrin flera slag i ansiktet och var tvungen att tillbringa natten på sjukhus. Nu har han startat en Facebook-sida för att hitta förövaren.

Det hela började på en fest på Kämnärsrätten i mitten av februari. Fysikstudenten Vasilij Nokhrin trängde sig förbi en kille i den trånga festlokalen och råkade stöta till honom.

När han sedan blev presenterad för samma kille av en annan festdeltagare, knuffade killen Vasilij Nokhrin som knuffade tillbaka och en brottningsmatch som han uppfattade som vänskaplig utbröt.

Blev slagen i ansiktet

Men tumultet fortsatte och killen slängde Vasilij Nokhrin med ryggen före in i armstödet på en fåtölj.

– Det knäckte till i ryggen och jag blev rädd att jag hade skadat den. Jag hamnade sedan på golvet och när jag låg ner satte sig killen på mig. När jag försökte få bort honom började han slå mig i ansiktet innan några av de andra festdeltagarna lyckades få bort honom, berättar Vasilij Nokhrin.

”Fruktansvärd upplevelse”

Polisen kom till platsen och efter att ha förhört några festdeltagare körde de Vasilij Nokhrin till sjukhuset där han fick stanna över natten på grund av misstänkta nackskador och benbrott i ansiktet.

Vasilij Nokhrin klarade sig utan några bestående men. Men nu, några veckor efter händelsen, är han fortfarande svullen i ansiktet och hans ena öga är rött.

– Det var en fruktansvärd upplevelse för mig och jag vill göra allt för att ställa han till rätta, säger han.

Letar efter vittnen på Facebook

Därför har han startat en Facebook-sida där han uppmanar vittnen till händelsen att träda fram för att få information om vem angriparen kan tänkas vara. Han har också erbjudit en summa på 10 000 kronor till den som kan hjälpa honom att få förövaren fälld.

– Pengarna hoppas jag ska fungera som en drivande kraft för att få folk att träda fram. Syftet med sidan är inte bara att ställa killen inför rätta utan också för att visa allmänheten att detta är en allvarlig händelse som man inte ska ta lätt på, säger han.

Har polisanmält

Vasilij Nokhrin har också polisanmält händelsen men tror inte att chanserna för att de ska kunna lösa fallet är så stora.

– Polisen har sagt att de inte kan göra något i mitt fall eftersom det inte finns vittnen som är hundra procent säkra. Hade jag känt att polisen har en god chans att lösa fallet hade jag inte startat Facebook-sidan, säger han och berättar att han ska överlämna information han hittar till polisen.

Kan försvåra polisens utredning

Malcolm Göthe, kriminalkommissarie på polisen i Lund, tycker att man ska vara försiktig med att vara sin egen polis.

– Risken finns att man själv kan göra sig skyldig till brott genom att till exempel peka ut någon som kan visa sig vara oskyldig. Det kan också försvåra polisens utredning om man till exempel pratar med vittnen. Det kan påverka dem och leda till problem med bevisningen, säger han, men lyfter ändå fram en fördel med att använda sig av sociala medier i dessa sammanhang:

– Det är bra att använda sociala medier för att söka information och det är helt okej. Hittar man någon information ska man lämna det till polisen direkt, men att börja utreda fallet själv är inte att rekommendera.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

AF-borgen utrymd – efter falskt brandlarm

AF-borgens brandlarm utlöstes av en rökmaskin vilket fick