En halvkass kombination av dålig kurslitteratur och underbart solsken

- in Nyheter

Under hela tiden vi har bott i Lund har Vetlanda varit steget efter i väderutveckling. Medan snön smälte bort i Lund puttades den ner från himlen i Vetlanda, och medan träden knoppade i Lund fanns det snöslusk på Vetlandas vägkanter. Men den här påskhelgen har vädret i Vetlanda varit fantastiskt, och jag har blivit brun av att sitta och låtsasplugga i solen. Mer sånt.

Vi kom tillbaka till Skånelandet i går natt och har hittills idag ätit frukost på Espresso House (för att det enda vi lämnade kvar i kylen innan vi stack var lite gammal kaviar, tomatpuré och en burk avslagen cider, och för att syster ville att jag skulle prova deras scones) handlat och knölat in en alldeles för stor mängd mat i vår kyl. Vi har ätit lunch också. Klockan är nu lite över fem. Jag är sannerligen en effektiv student. Jag skyller på att det fortfarande är en skvätt helg kvar.

Jag nämner inga namn och inte heller någon boktitel, men den bok vi nu har att läsa på kursen är fullkomligt värdelös. Man begriper absolut ingenting, och jag vill ändå påstå att jag är hyfsat ok på att begripa saker. Något säger mig att det är bättre att jag struntar i den och ägnar mig åt den resterande mängden kurslitteratur som jag måste plöja igenom innan slutet av maj i stället för att haka upp mig på denna bok. Jag läser trots allt långsammare än en tvättkorg och tiden studsar bort när det är fint väder.

Jag bokade just ett par biljetter till Djingis Khan. Jag har hört att jag inte får missa det.

Nu ska jag masa mig till Gerdahallen. Jag hade nöjt mig med en promenad i solen, men min högerfot mår inget vidare. Den föredrar inomhusträning.Vem är jag att neka den det.

Glad soldag!