Jacob, Ida och Max är Lundagårds nya redaktörer

- in Nyheter, Studentliv
@Gustaf Eriksson

Ida Ölmedal, Max Jedeur-Palmgren och Jacob Hederos. Så heter Lundagårds redaktörer för de kommande två åren.

Trion valdes på Lunds universitets studentkårers ting vid 17-tiden på onsdagseftermiddagen.

”Skönt att det är klart”

Efter valet var de nya redaktörerna lättade.

– Det känns skönt att det är klart nu. Det har varit en ganska lång process från att jag skickade in min ansökan till att det nu är klart, säger Max Jedeur-Palmgren, som är Lundagårds nästa biträdande redaktör.

– Jag tycker att det känns kul och spännande, säger nya redaktören och ansvariga utgivaren Ida Ölmedal.

Jacob Hederos har valts till webbredaktör.

– Det här är världens grej. Jag har försökt att skapa mig en bild av vad som kommer hända, men nu måste det bli mer konkret. Det ser jag fram mycket mot, säger han.

Närhet viktigt

Under sina presentationer betonade de nästa redaktörerna vikten av att Lundagård är en tidning som ligger nära studenterna.

– Det behöver inte betyda ett brott från den inriktning som Lundagpård har nu. Det finns ingen motsättning i att uppfylla det granskande uppdrag och samtidigt göra en tillgänglig och bläddervänlig tidning

Här fyller de snabba nyheterna på webben en viktig funktion, menar nye webbchefen Jacob Hederos.

– Mycket har gjorts, men vi kan göra mer. Nu har vi möjlighet att vara nära i tid och det kan vi utnyttja. Det ska alltid kännas som att det finns något som känns relevant för alla studenter hela tiden på sajten, säger han.

Tinget valde också Victor Z Hahn till styrelseordförande och Gabriel Persson och Jonas Klarin till nya styrelseledamöter.