Små politiker och stora talare

- in Nyheter

Kom just hem från ”Ung i Riksdagen”. De yngsta riksdagsledamöterna hade samlats i Café Athen för att berätta hur det var att vara just ung i riksdagen. Jag satte mig längst fram, mittemot herr Petzäll – och hans fantastiskt klumpiga sätt att formulera Sverigedemokraternas så kallade politik – och lillgamle Abele. Det var intressant att få lite insyn i hur det är att vara ung politiker, så att jag kan se till att inte hamna där. Jag skriver hellre om politiken än deltar i den. Men de flesta av dem verkade i alla fall duktiga.

Jag bestämde mig igår för att komma ihåg att jag fick ha med mig flera sidor av stödanteckningar till min kommande tenta. Det är ju tur att jag när livet inte är speciellt jobbigt lyckas hitta på egen stress att smeta in tankarna i. Jag läser nu den sista delen av min delkurs. Den handlar om etik. Med detta följer Ann Heberlein, som jag efter bara ett par föreläsningar kan konstatera är den bästa föreläsaren jag hittills har haft, och jag har haft flera mycket bra föreläsare den här terminen. Det gör det lite enklare att gå upp omänskligt tidigt på morgnarna. Föreläsaren gör hela kursen.

Den här terminen har gått alldeles för fort. Inte ens regnet får tiden att gå långsamt. Det är kanske ett kvitto på en lyckad första termin i Lund.