Parentesen laddar för stor brännbollsfest

- in Studentliv
@Gustaf Eriksson

För första gången sedan 2009 är det på lördag dags för den traditionsenliga jättefesten som avslutar brännbollsturningen på Parentesen.

– 20 korridorer delar på ett dansgolv. Det kommer att bli fett, säger arrangören Anton Lindberg.

För många är brännbollsturneringen på Parentesen synonymt med den enorma gårdsfest som markerar slutet på finaldagens intensiva matcher.

Ännu fler kopplar ihop evenemanget med skräp som kastas från balkongerna på de lagen som möts i jumbofinalen.

För Anton Lindberg, som är en av arrangörerna till årets turnering, står dock brännbollen i fokus. När Lundagård når honom på onsdagseftermiddagen är han laddad.

– Vår korridor har en viktig match nu klockan 17, säger han.

”Det har varit fantastiskt”

Vårens turnering inleddes den 9 maj. Anton Lindberg beskriver stämningen som synnerligen god.

– Det har varit fantastiskt. Första veckan var det strålande sol. Nu har vädret blivit lite sämre, men humöret har varit gott ändå. Tyvärr har gräsmattan tagit mycket stryk, det är mest lera nu. Men vi ska flytta planen lite och hoppas på att det inte kommer mer regn, säger han.

”En stor gårdsfest”

Förra våren ställdes turneringen in eftersom Parentesens innergård genomgick en omfattande uppfräschning. Brännbollen flyttades tillfälligt till hösten, men någon officiell fest blev det inte. På lördagen återkommer dock jättefesten, med besked.

Det var Anton Lindbergs korridor, A4, som vann höstens turnering och därmed arrangerar vårens uppgörelse. Inför lördagskvällen har de fixat rejäla ljus- och ljudanläggningar och dj:s.

– Innergården blir ett dansgolv som 20 korridorer delar på. Det kommer att bli fett. Det blir en stor, gemensam gårdsfest, säger Anton Lindberg.

Polisen ”mycket mer intresserade”

Arrangörerna har även ordnat bajamajor och en mobil korvförsäljare, detta för att blidka polisen.

– Förra festen hölls samtidigt som Ockupationsfestivalen, så då brydde sig inte polisen så mycket. Men nu har de varit mycket mer intresserade. För att de skulle bevilja tillstånd till festen krävde de bland annat det skulle finnas toaletter och mat. Det har vi fixat, säger Anton Lindberg.

Innergården stängs av

Ett annat krav från polisen är att festen inte är öppen för allmänheten. Det löser arrangörerna genom att sälja inträdesbiljetter.

– Festen är för de som bor här och deras kompisar. Alla biljetter säljs innan festen, och vi uppmuntrar de som bor här att komma och köpa åt dem de vill bjuda in, säger Anton Lindberg.

På lördagskvällen kommer innergården att stängas av. Bara de som har biljett släpps in.

– Vi vet i nuläget inte riktigt hur många biljetter vi kommer att sälja. Men vi ska se till att det inte blir för många. Vi vill ha en fet fest, men det måste naturligtvis också vara säkert. Det får inte bli för mycket folk, säger Anton Lindberg.

Läs mer: Bristande dialog oroar AFB

Så här har det gått till: Filmer från tidigare år

http://youtu.be/847u536FjGk