Sveriges drygaste tidning

- in Ledare
@Lundagård

En tidning som på papper och webb bevakar allt som händer i Lunds studentliv och som alltid står på din sida. Det får du för 15 kronor per år. Våra ägare, kårerna, vill dock bara lägga en tia. Det håller inte i längden.

80 ideella medarbetare som producerar journalistik på sin fritid. Lundagård är en viktig och välkänd plantskola för Mediesverige. Profiler som Rakel Chukri, Karin Olsson, Björn af Kleen och PM Nilsson har alla börjat sin karriär på Lundagårds redaktion.

9 nummer fyllda med fördjupning, nyheter, reportage, debatt och kultur levererade i din brevlåda. Läsarundersökningen som vi gjorde i vår visar att majoriteten av studenterna väljer Lundagård framför andra medier för att ta del av studentnyheter.

Daglig webbevakning av studenternas Lund med nyheter, bloggar och krönikor om allt som rör studentlivet. Vi publicerar tusentals artiklar om året och under våren har vi slagit besöksrekord flera gånger om.

Earlier this year, we launched the international site Lundagard.net. By producing news in English we hope to help in maintaining Lund’s international environment, even after the introduction of tuition fees.

Avslöjanden och bevakning av frågor som berör dig och din utbildning. Granskning av universitetet, kårer och nationer. Under de senaste två åren har vi skrivit om allt från studentmagasin med bordell­annonser till undermåliga studentboenden. Vi har även följt avskaffandet av obligatoriet, införandet av studieavgifter för internationella studenter och skuggdoktorandernas situation.

Med de nya redaktörerna Ida Ölmedal, Max Jedeur-Palmgren och Jacob Hederos kan Lundagård bli hur bra som helst. Men för att tidningen ska kunna gå en ljus framtid till mötes behöver du avvara en femma till om året.

Tycker du att Lundagård är värd det? Säg det till din kår.

Liselotte Olsson, redaktör

Axel Jönsson, biträdande redaktör

Gustaf Eriksson, webbredaktör

Artikeln är tillfogad en rättelse