Lattjo lajban

- in Novischbloggen

Jaha så sitter man då här en lördagkväll med en av de första texterna vi ska läsa igenom,  20 stycken utskrivna A4 ark som handlar om att bygga broar mellan buddism och västerländsk psykologi, på engelska.  Jag är mycket tacksam över att ämnet intresserar mig. Känns som att jag får slå upp vartannat ord på nätets lexikon, hjälp vad kass jag är på engelska! Hoppas alla texter innehåller samma ord nu samtliga tre år vi ska gå den här utbildningen så att jag lär mig dem en gång för alla (med risk för att få någon kommentar om hur bra beteendevetare man blir om man bara läser samma saker om och om igen, jag menar inte så, OKEJ?). 

Undrar vad mina klasskompisar gör. Tror inte de sitter hemma och läser, inte alls. De kanske inte ens har gått och lagt sig sedan nollningen i torsdags. Undrar hur den var och vad de gjorde. Om de blev förnedrade som man kan bli på en möhippa eller svensexa eller om de fick ligga i ett spa, pilla varandra i håret och dricka vin och röka cig, det tycker jag är den bästa möhippa/nollning man kan ha. Bara få hänga och lära känna varandra och dricka sig full på goda drinkar. Sånt ska jag organisera när jag blir organisationsutvecklare i framtiden, tänker inte ro ut några medarbetare till någon äventyrsö och tvinga dem att göra vågen samtidigt som de skriker ut sin ”kontorsstress”, sånt som jag har blivit utsatt för. Rodnar fortfarande av skam när jag tänker på den där kvällen. 

Men för att återgå till studentlivet.  Jag har då aldrig varit med om någon nollning eller något spex, men det får jag leva med, men! En gång, för många många år sen, någon gång på 80-talet (och detta är alltså INNAN några av mina klasskamrater ens var födda) såg jag Lundakarnevalen på plats. Helt plötsligt kom där en naken kille gåendes i tåget. Alltså, jag kunde bara inte ta in det.  Stod som en fågelholk och bara ryckte i min kompis arm och stammade ”Men. Han. Han är ju naken?” Min kompis var en rökrutetjej som hängde med lite äldre killar så hon skulle vara cool och bara ”hähä ja har du aldrig sett en naken kille eller” fast hon också stod och bara gapade. Jo, jag har sett en naken kille men kanske inte mitt på dagen mitt inne i stan.

Jag kommer faktiskt inte på en enda annan ”utklädsel”  som skulle chockera mig mer än en naken människa helt offentligt. Fortfarande.  Jag har i och för sig inte varit på någon mer Lundakarneval efter den där gången (alltför traumatiserad) och nu kanske massor med folk springer omkring näck men han som gjorde det då får jag ju verkligen säga lyckades med att väcka uppmärksamhet. I alla fall min.