Musiksöndag – ”En go grej”

- in Nyheter, Studentliv
@Tobias Stefansson

Söndagen den 13 november drar Akademiska föreningen i samarbete med AF-borgen och Tegners igång det nya konceptet Musiksöndag. Det stora dragplåstret är Timbuktu och Damn!, men det är också en chans för lokala band att visa upp sig.

Programchef Oskar Lundgren berättar att det hela började med ”Timbuk” bokades, men att planerna för konceptet är stora.

– Vi ska ha förband i Café Athen och hoppas att det blir en loungeig och skön stämning. Vi hoppas att vi kan skapa en ny musikscen. Vi har pratat med Popstad Lund och de är intresserade av ett samarbete.

Det finns en till söndag bokat i vår och i framtiden finns planer på att ha Musiksöndag även utan en stor artist som dragplåster.

– Kanske kan vi ha ett tema istället, till exempel progg, säger Oskar Lundgren. Drömmen är att kunna ha flera scener igång samtidigt. En festival i AF-borgen.

Kommunikationschef Nicklas Nygren fyller i.

– Förr var AF-borgen en berömd lokal för konserter i Sverige. Det sägs att popkulturen i Lund är död, men nu vill vi visa på det motsatta. Det finns flera utvecklingsmöjligheter.

Men är ni inte rädda för att det höga biljettpriset ska avskräcka fattiga studenter från att komma?

– Självklart finns det en risk, men vi måste täcka våra kostnader och priset är subventionerat för medlemmar i Studentlund. För AF är det troligtvis ingen bra affär ekonomiskt, utan det är mer en go grej, säger Oskar Lundgren.