Gatukontoret

- in Novischbloggen

Malmö stad, jag älskar dig. Det gör jag. Du är mitt hjärtas stad med alla dina små fel och brister. Jag älskar dig kanske allra mest för att det är så korta avstånd till allt och för att mina finaste vänner och bekanta bor i närheten. Men också för att  så många olika nationaliteter samlas och försöker enas. Därför blir jag så ledsen när jag märker att du hatar mig. Häromdagen kom en av dina bilar körandes och svängde till höger precis där jag cyklade. Om jag inte hade tvärnitat hade jag flygit rakt in i bilen. I förrgår när jag och min klasskamrat skulle ta våra cyklar vid triangelnstationen så var de borta. Bortfraktade av Malmö Stad för att ja, inte vet jag. För att vi ska bestraffas för att det går en cykelställsplats på tio, kanske till och med tjugo cyklar? Vi fick sätta oss på en buss och åka ut på landsbygden (nästan) för att hitta våra cyklar och sen lösa ut dem för 250kr. På bussen läste jag att de denna vecka hade extra många kontrollanter ute, och jag som fick en trafikbot häromdagen började plötsligt känna mig obehagligt bevakad. Och ständigt bestraffad. Det stör mig. Jag vill vara duktig och göra rätt för mig. Att jag missar en städdag i dagisinskolningshetsen och allmän stress och får en parkeringsbot på 600 kr, ja det säger jag inte mycket om. Men att jag nästan ska bli påkörd av en bil från gatukontoret, att de snor min cykel och att Malmö ständigt och jämt stänger av gator och bygger och har sig så man aldrig kommer fram som man ska, det stör mig.

Min rådige vän Maria ringde och frågade gatukontoret om de verkligen tyckte att det var okej att ta cyklar när de inte kunde erbjuda parkering vid en av Malmös största stationer. Svaret hon fick på sms var; Ärendet avslutat, vid parkeringstillfället fanns det platser i cykelställ.

Nej, det gjorde det inte, och jag undrar hur de kunde veta precis när vi parkerade våra cyklar. Det finns inte tillräckligt med cykelställ vid triangelns station, och hör sen. Tills ni har satt upp tillräckligt många kräver jag att ni slutar att kidnappa folks cyklar! Vi är fattiga studenter, vi är miljövänliga trafikanter, vi är Malmö stads medborgare och vi vill inte bli bestraffade över ett problem som gatukontoret själva har skapat. Det är väldigt enkelt; skaffa fram fler cykelställ om det känns så viktigt att cyklar inte stå utanför ett ställ. Om inte, lämna min cykel ifred!