Gym

- in Novischbloggen

Idag tog jag mig i kragen och struntade i min sociologibok en stund och följde med min syster till gymet hon går till. Det var första gången jag satte min fot på ett på över två år så det var sannerligen hög tid. Man kan inte bara sitta och läsa hela dagarna, jag har redan behövt skaffa mig läsglasögon som bekant,  jag vill inte att min rygg ska gå av också. Så ja, det är dags.

Jag vet inte om jag har blivit gammal eller nåt, men jag tyckte det var helt vedervärdigt. Inte att röra på mig, jag körde både en löpmaskin och en trapphistoria utan några större problem, men musiken! I omklädningsrummet, när jag och min syrra försökte prata, vi fick ju stå och skrika. Måste man ha nån bilmackstechno på högsta volym inne i omklädningsrummet? Jag blev irriterad redan då, och väl inne i det ganska lilla träningsrummet hade de nån reklamradio på högsta volym och när då Nickelback, som tyvärr råkar vara mitt hatband, tilläts vråla ut allt vad de kunde utan en chans att värja sig, var jag nära att ge upp. Men, man är väl inte en quitter, så jag kämpade på med den ena skriklåten efter den andra gapandes i öronen. Verkligen störigt. Efter att ha hållt i gång i fyrtio minuter var jag lite matt kroppsligen men det var INGENTING mot vad jag var mentalt. Jag försökte komma undan oljudet genom att stretcha under en trappa där på gymet, de hade gjort iordning så fint med en mjuk matta och övningar uppsatta på väggen, men tyvärr. Utifrån träningsrummet pumpades det nån slags pepp-techno (eller techno och techno, jag är inte så bra på de där termerna, det är väl nån eurodisco eller nåt) och från omklädningsrummet kom den där mack-varianten och dessa två möttes precis där jag stod.

Är det inte meningen att man ska koppla av lite i träningsmiljö, och må bra? På varenda föreläsning inom sociologin talas det om hur stressigt och jobbigt vårt samhälle har blivit, borde det då inte vara ett vinnande koncept att erbjuda lite skön utpumpning och  mjuk avslappning som omväxling? Inte irritabel hetspepp med motsattt verkan? Ja de får ju såklart göra som de vill och det kanske finns folk som trivs med att ha den där hetsen efter sig vart man än går, men jag går då aldrig mer dit, kände mig hundra gånger mer stressad när jag gick därifrån än när jag kom dit.