Konsten att köa för tandembiljetter

- in Nyheter
@Virve Ivarsson

Steg 1: Ha den goda smaken att föredra en liten nation, så slipper du köa i 96 timmar.

Steg 2: Location, location, location. En klar fördel är om du bor så nära nationen i fråga att du kan avvakta köbildningen innan du går och köar själv – alternativt om du kan snylta på någon som har denna möjlighet (klockan 4 är att ligga i sovsäck inomhus > ligga i sovsäck utomhus). Klockan 4 hade två personer satt sig i solstolar utanför nationen. Klockan 6 var de sju stycken – och  07:30 var de bara två igen. Klockan 8 gled undertecknad ner och la sig i kön och behövde därav bara vänta två timmar! Då kunde konstateras att det är något särskilt med att sova utomhus. I alla fall om man har en sovsäck och man mest snooze-sover, fåglarna kvittrar, det är inte så mycket folk och det börjar bli ljust. Jag fick definitivt mersmak.

Steg 3: Kom ihåg att ta med dig kontanter. Typiskt dåligt att ha kommit ihåg tält, sovsäck, frukost och läsning – men glömt kontanter. Jag vet inte hur alla andra nationers möjligheter till kortbetalning är, men vi kan kanske alla enas om att köar du 96 timmar vill du  inte chansa?

I övrigt verkar det smart att känna någon i närheten som kan låna ut solstolar, det såg trevligt ut. Varma kläder och framför allt sovsäck är kanske det viktigaste – förutom kontanter – att ta med.

Cirka klockan nio släpptes vi in av blekianer för väntan i värmen istället. Ett slag senare fick vi bananer kastade till oss av en annan barmhärtig blekis. Och klockan tio kunde vi äntligen byta cash mot våra namn på listor och hälsades välkomna till tandem. När möjligheten för allmänheten att köpa tandembiljetter öppnades (och vi därmed fick köpa våra biljetter) fanns det bara fyra biljetter kvar. Efter att vi tre köpt fanns endast en. Det verkar överhuvudtaget ha varit en hård kamp för de sista biljetterna. Ett tips till de som just nu sliter sitt hår i brist på biljetter är att det verkar gå att skriva upp sig på reservlistor här och var – i fall någon blir sjuk eller inte kommer. Men det där varierar säkert beroende på nation. Klart är hur som att jag inte är ensam om att vara taggad!