Snälla, bara en gång till

- in Kultur & Nöje, Spex

Till skillnad från Eurovision som alla vet bara handlar om ”bra TV” stod musiken i centrum under helgens upplaga av ”En Gång Till”. Tolv ensemler bidrog med det bästa från det gångna spexåret till årets upplaga av spexargalan.

Till orkesterns musik, under full supermåne och en röksprutande giraff avgjordes tävlingen som oavsett hur prestigefulla priserna är, i första hand är en hyllning till den lundensiska humorn i spexartraditionen.

Bidragen möttes av jubel från 356 galaklädda spexare och i ett fall även av en pyroteknisk hyllning i form av isfacklor från Helsingkronaspexet. Detta när ”kontraktsfinal” från årets uppsättning av ” Cajsa Warg eller Låt middagen börja” framfördes.

Den erfarna skaran av spexkännare som agerade domare utgjordes efter ändringar i sista minuten av Olof Jarlman, praeses i Uarda-akademien, Fredrik Tersmeden, arkivarie och studentprofil, Claes Virdeborn karnevalsgeneral -90 och Christian Westin Jansson.  Som jurysekreterare satt Clara Virdeborn vid protokollet.

Efter det sista bidraget dukades det upp till galamiddag och prisutdelning.

Spana in bildspelet och möt vinnarna från årets spexgala.